STANOVNICI ćuprijskih sela od 15. marta više neće morati da se snalaze za prevoz do grada !!!

06/03/2018

Grad na Moravi privremeno rešava lokalni provoz, do planirane dodele koncesije. U Ćupriji od 15. marta na prigradskim linijama vozi vranjski prevoznik..

to: youtube-printsreen

STANOVNICI ćuprijskih sela od 15. marta više neće morati da se snalaze za prevoz do grada, jer je Opština pronašla privremeno rešenje za prigradske linije. Dok se ne okonča poduža, prošle godine započeta, procedura za davanje koncesije, do okolnih sela voziće vranjski prevoznik „Kavim-Jedinstvo“.

Da postoji ovo privremeno rešenje potvrdio nam je zamenik predsednika te opštine Ilija Paunović, koji ističe da je dogovor o registraciji linija postignut u razgovorima s „Kavimom“.

– Na ovaj način rešavamo problem dok se postupak davanja koncesije ne okonča. Na koncesioni akt, koji je u doradi, potrebna nam je saglasnost republičke komisije, a zatim sledi raspisivanje tendera. Procedura je poduža, „Kavim“ je pristao da nam pomogne, a očekujemo i okončanje postupka po jednoj liniji – kazao je Paunović, dodajući da će koncesionim aktom biti objedinjen kompletan prevoz na teritoriji opštine Ćuprija, i putnički i đački, jer je prevoz do sela uglavnom nerentabilan.

vastaxi_n (600 x 130)
zeljko reklama1 (600 x 120)
zeljko4444 (600 x 130)
ukoceni baner (600 x 140)
ukoceni baner 1 (600 x 140)
ukoceni baner 3 (600 x 140)

Sa četiri pravca praktično će biti pokrivena sva sela. Za četvrti pravac Ćuprija-Dobričevo-Senje, prema informacijama koje smo dobili, očekuje se okončanje postupka po žalbi firme „Antić“ koja tu liniju još drži. „Kavim“ zasada ima delimično rešenje o registraciji tri pravca, ali nam je veoma važan i taj četvrti – kaže Pešić, naglašavajući da se na ovaj način vranjski prevoznik priprema za učešće na tenderu za dobijanje koncesije.

Za održavanje prevoza isključivo na teritoriji ćuprijske opštine „Kavim“ je već obezbedio tri minibusa i dva standardna autobusa.

JOVČANI ODAHNULI

NAJAVI obnove lokalnog prevoza najviše su se obradovali žitelji Jovca, sa leve strane Velike Morave, koji su od Ćuprije bukvalno odsečeni iako su samo 12 kilometara od nje udaljeni. Autobus u selo ne dolazi od prošlog leta, kada je firma „Antić“, zbog nerentabilnosti, ukinula liniju, a problem je još veći jer nemaju prevoz ni do Jagodine. Mnogi su do Ćuprije išli pešice preko železničkog mosta, dok je bio u funkciji.

VESTI GRADA ĆUPRIJA