ŠOMO “Dušan Skovran” iz Ćuprije dobila novu fasadu !!!

21/05/2020

Ćuprija- Za energetsku rekonstrukciju tri škole Opština Ćuprija je do sada iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike dobila oko 90 miliona dinara bespovratnih sredstava, prenosi TV Pomoravlje


Foto : TV Pomoravlje

Nakon energetske sanacije zgrade Gimnazije novu fasadu dobila je i Škola za osnovno muzičko obrazovanje “Dušan Skovran”, a uskoro se očekuje i početak radova na objektu OŠ “Vuk Karadžić” – izjavio je Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija.

“Ovo je prva velika rekonstrukcija objekta koji je izgrađen 60-ih godina prošlog veka. Urađena je kompletna termička izolacija spoljnih zidova i tavanice, zamenjena sva stolarija, renovirani toaleti, a u koncertnoj dvorani urađen je novi sistem grejanja, zamenjen kotao i postavljeni novi radijatori.”


Značaj aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi na jačanju energetske efikasnosti objekata koje koriste osnovne i srednje škole ogledaće se pre svega u značajnom smanjenju sredstava utrošenih za nabavku energenata, koja se svake godine izdvajaju za te namene. Pored ove tri škole, kompletno će biti rekonstruisana i zgrada OŠ “13. oktobar” – istakao je predsednik Erić.

“Najveći deo sredstava za rekonstrukciju celokupnog objekta OŠ “13. oktobar” biće obezbeđen preko Kancelarije za javna ulaganja. Projektno-tehnička dokumentacija je završena, a nakon okončanja radova dugogodišnji problemi sa grejanjem i dotrajalim krovom odlaze u zaborav.”

Promene u sektoru poboljšanja energetske efikasnosti opština Ćuprija pokrenula je pre svega na objektima javne namene, nakon čega će uslediti sanacija fasada na stambenim zgradama. 

Stambeni objekti, naročito oni u strogom gradskom jezgru građeni pre više decenija, zasijaće u novom ruhu a grad dobiti lepši i moderniji izgled – zaključio je Ninoslav Erić.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ĆUPRIJA