Sanira se i sredjuje bivši Dom omladine „Sindjelić“ u Ćupriji!!!

 

Sanira se i sredjuje bivši Dom omladine „Sindjelić“ u Ćupriji!!!

  • Izvor: Ustanova kulture Ćuprija / Ž.P.

01/12/2017

U samom centru Ćuprije, na glavnom putu, nalazi se zgrada bivšeg Doma omladine „Sindjelić“.

kada je tu bilo mesto gde su se okupljali mladi iz ovog grada a dolazili su i iz okolnih a i udaljenijih gradova. Svirali su i pevali lokalni bendovi, tada poznati samo svojim sugradjanima, mladi muzičari, tek punoletni, ili još mladji, i slušao se rok, pop…

Jedva se čekao vikend da srednjoškolci izadju u Sindjelić, da slušaju dobru muziku, i da vide dragu osobu. Tu su se radjale prve simpatije, ljubavi, nespretni prvi plesovi. Iz ovog Doma u svet otisnuli su se razni , tada mladi, muzičari, od kojih su mnogi danas veoma poznati.

Dom je menjao forme,od kluba do kafea sa ogromnom letnjom baštom, šankom, binom….

Godine su prolazile, srednjoškolci su postali odrasli ljudi, a ipak su uvek voleli baš tu da izadju i provedu se sa prijateljima, porodicom, stizali su novi klinci, radjale se nove ljubavi….

[crellyslider alias=“suncica“]

sindj5
sind8
sindj15_renamed_5131
sindj7
sindj9
sindj2
sindj12
sindj1
sindj11

Svašta se dogadjalo.

Srećom, Dom omladine je uprkos svemu ostao na istom, starom mestu, sada već oronuo…Ali, došli su neki novi ljudi, koji su, vodjeni nostalgijom, poželeli da mu vrate stari sjaj, da izgleda još lepše i bolje, da svi opet vide kako je lep STARI SINDJELIĆ!!!

I tako, spoljašnji radovi su pri kraju i na redu su radovi na enterijeru. Ukoliko sve bude teklo po planu, u bliskoj budućnosti ovo mesto će biti centar za kulturno umrežavanje, edukaciju i promociju kulture i umetnosti. Sanacija i adaptacija prostora će omogućiti prilagođavanje sadržaja potrebama i interesovanjima ciljanih grupa, negovanje različitih kulturnih afiniteta i privlačenje nove publike. Deo ove vizije jeste da se dobije mesto za negovanje nacionalne kulture ali i za nove ideje, društveni angažman i kreativne eksperimente.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA