Radovi na kompletnoj rekonstrukciji puta Isakovo – Virine ulaze u završnu fazu !!!

14/03/2020

Ćuprija-Radovi na kompletnoj rekonstrukciji putnog pravca između sela Isakovo i Virine ulaze u završnu fazu.


Deonica duga tri ipo kilometra nakon pripremnih radova i posipanja tucanikom u potpunosti će biti presvučena asfaltom. Vrednost radova je 35 miliona dinara, a finansirani su iz opštinskog budžeta.

Lokalna samouprava je u više navrata nasipala put tucanikom, ali je zbog same konfiguracije terena i povremene pojave klizišta bilo veoma teško zadržati stabilnu podlogu.

Ovim radovima kompletna deonica puta je znatno proširena, biće očišćeni odvodni kanali za propust kišnice i nakon pripremnih radova put će biti presvučen asfaltom. Sanacija i revitalizacija puteva na seoskom području prioritet je lokalne samouprave, tako da će radovi na sanaciji seoskih putnih pravaca biti nastavljeni i tokom narednih meseci.Nakon rekonstrukcije putnog pravca Virine-Isakovo nastavljamo sa radovima na kružnim putnim pravcima na teritoriji opštine Ćuprija. Naredna deonica je put koji spaja Virine i Bigrenicu, čija je prva faza već privedena kraju. Treći putni pravac kojim ćemo zaokružiti ovu fazu je put Ivankovac-Senje koji će ove godine biti nasut tucanikom, objašnjava predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Novim međumesnim voznim redom svako od ova dva sela imaće direktnu liniju sa gradom, što će učenicima iz Virina znatno skratiti vreme putovanja do matične škole u gradu, dok će ovaj putni pravac najviše koristiti ljudima koji ulažu u poljoprivredu od koje žive i imaju gazdinstva u neposrednoj okolini.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA