Promocija knjige Aleksandra Draganovića „Sentimentalno vaspitanje“ u Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ !!!

19/12/2019

Ćuprija-18. 12. 2019. godine Narodna bibloteka „Dušan Matić“ je organizovala promociju knjige Aleksandra Draganovića – „Sentimentalno vaspitanje“.

Poseban pečat promociji dali su učenici Škole za muzičke talente, Anja Janeš, solista na violini i najpopularaniji i trenutno najtraženiji kvartet škole koji čine Srđan, Dragoš, Elvis i Luka.

Svoje muzičko umeće pokazali su i gosti iz Paraćina, članovi dramkog teatra koji su izveli nekoliko muzičkih numera.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Čitava zbirka predstavlja borbu praznine i punoće, put kako od jednog zakoračiti u drugo, kako pronaći vrata koja vode iz sveta podešenog za mašine, kako vozeći se naizgled istim vozom, koji u isto vreme ide istim putevima, pronaći se u kupeu sa samim sobom u liku drugog, ovde pre svega druge.

 Mogući portal kroz koji, kako ističe autor vodeći nas kroz celu zbirku Sentimentalno vaspitanje i istoimenu pesmu “Hiljadu poljubaca duboko“, jeste zalazak u polje anime koja je uvek deo nas, ali tog sebe nikada nećemo sresti u mehanizmu svakodnevnice

Aleksandar Draganović je rođen 17.09.1969. godine u Negotinu. Teatarsku grupu „Imaginacija“ oformio je 1986. godine i tada je napisao dramski tekst „Suđenje“:
Objavio knjigu poezije pod nazivom „Nemir“ 1991. godine.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1995.god.
Vodio i uređivao autorsku emisiju posvećenu umetnosti na talasima Radio Paraćina pod nazivom „Sentimentalno vaspitanje“.
Učesnik je više književnih kolonija u zemlji i inostranstvu.
Idejni tvorac i organizator Dečjeg karnevala i Art festa u Paraćinu.
Dobitnik je državnog prizmanja za doprinos kulturi – Zlatna značka, 2009. godine.
Živi radi i stvara u Srbiji.

VESTI GRADA ĆUPRIJA