Projektovani budžet opštine Ćuprija za 2021. godinu nikad veći- EVO KOLIKO IZNOSI ?!!

  • Izvor, foto : O Ćuprija

14/12/2020

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su prihvatili Nacrt odluke o budžetu opštine Ćuprija za 2021. godinu, prema kome planirani prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija, iz svih izvora, treba da iznose 1.586.691.320 dinara.


trong>Kako je moglo da se čuje na danas održanoj 17. sednici Opštinskog veća, ovaj budžet ima razvojnu orijentaciju,  i pored nastavka realizacije već započetih kapitalnih investicionih projekata, njime je predviđeno i „više novih kapitalnih investicija“. S tim u vezi, treba reći da se u 2021. iz republičkih izvora očekuju namenski transferi u iznosu od 152.000.000 dinara, i to za sufinansiranje kapitalnih projekata.

Sve ovo, zaključili su članovi opštinskog izvršnog organa, pratiće i visok stepen efikasnog rada „svih organa i organizacija opštine“, a u prilog tome govori i podatak da će, prema planiranom budžetu, u lokalnoj administraciji u narednoj godini da bude ne više od 127 zaposlenih na neodređeno vreme, uz tek 17 njih na određeno, računajući tu i izabrana, postavljena i imenovana lica.


Kako saznajemo, Nacrt odluke o budžetu opštine Ćuprija za 2021. godinu pred odbornicima treba da se nađe u ponedeljak, 21. decembra.

Dodajmo na kraju da je 17. sednica Opštinskog veća, zbog epidemioloških mera, održana elektronskim putem.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA