Predstava“ NE IGRAJ NA ENGLEZE“ igra u Ćupriji!!!

25/04/2018

[views]

U središtu samo prividno “lakog” zapleta, nalaze se trojica urbanih tridesetogodišnjaka.

trong>Oni su  “zaglavljeni” već negde na prvim životnim krivinama – ili zbog inferiornosti prema zaposlenoj supruzi (Paun), ili zbog nemogućnosti da se dokaže kroz površne seksualne avanture (Piksi), ili pak neodoljivog nagona da, koristeći kao “masku” nevine šale, ponižava sopstvene prijatelje (Bule).

Međutim, isto toliko bitan protagonista drame NE IGRAJ NA ENGLEZE – protagonista koji se istovremeno nalazi i u njima, ali i izvan njih – jeste jedan od suštinskih zloduha ljudske prirode: strast prema kockanju, tačnije klađenju.

ukoceni baner (600 x 140)
ukoceni baner 1 (600 x 140)
ukoceni baner 3 (600 x 140)

Retko kada se događa da jedna drama poseduje jedinstvo mesta, vremena i radnje, da svojom tematskom i idejnom osnovom obuhvati sudbinu čitave jedne generacije i sažeto opiše stanje stvari na kraju jedne epohe. Tekst NE IGRAJ NA ENGLEZE, Vladimira Đurđevića je upravo takva drama. Pošto je uvek neko drugi kriv za probleme koji su ih snašli, pošto je „u Srbiji nemoguće živeti“ i pošto sve može da se zaboravi uz konzervu piva i tiket, oni su na to čuveno parče papira položili NE SAMO svoj Novac, već i svoje dvadesetosmogodišnje prijateljstvo, čitav život.

Karte za predstavu Beogradskog dramskog pozorišta „Ne igraj na Engleze“ koju dajemo 28. aprila u 20 časova, a pretprodaja karata u holu muzičke škole „Dušan Skovran“ kreće od srede, 25.04.2018. u terminima od 13-17 i od 17-19 časova. Cena karte 400 dinara.
Dobrodošli!

VESTI GRADA ĆUPRIJA