POTPISANI UGOVORI ZA ENERGETSKU SANACIJU OBJEKATA U OPŠTINI ĆUPRIJA

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto: cuprija.rs

Projekat podizanja energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova koji zajednički organizuju Opština Ćuprija i Ministarstvo energetike realizovan je treću godinu za redom i sada je već izvesno da je reč o investiciji koja će u ovoj i narednim godinama dobijati sve više pristalica.

Jer, ekonomska i ekološka logika su neosporne. Zajedničko ulaganje države i građana vraća se višestruko. I pojedinačno i lokalnoj zajednici.

Na konkursu raspisanom prošle godine 58 stanovnika Ćuprije dobilo je priliku da uz pomoć lokalne samouprave poboljša energetsku efikasnost svojih domova, bilo za zamenu stolarije, izolaciju objekata ili ugradnju ekološki prihvatljivijih sistema grejanja.

Izvođače radova i korisnike subvencija pozdravio je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine, istakavši da je prethodne godine lokalna samouprava izdvojila 5 miliona dinara, isto toliko i resorno ministarstvo i da će uz sredstva građana u energetsku sanaciju objekata biti uloženo gotovo 25 miliona dinara. To našu opštinu, proporcionalno broju stanovnika, podvukao je Vasiljević, stavlja u sam vrh lokalnih samouprava kada je reč o ulaganjima u energetsku efikasnost.

Izrazivši uverenje da će lokalna samouprava u ovoj godini, za ovu namenu, izdvojiti bar toliko sredstava kao lane, zamenik predsednika opštine pozvao je korisnike subvencija da svojim komšijama i prijateljima ukažu na prednosti energetske efikasnosti.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA