Potpisan Memorandum o razumevanju sa kompanijom „Blue Sky“ u Ćupriji !!!

 

  • Izvor: Opština Ćuprija

05/01/2018

Ćuprija- Memorandum o razumevanju između Opštine Ćuprija i kompanije „Blu skaj jurop internešenel industri end trejd tehnolodži DOO Ćuprija“ (Blue Sky Europe International Industry and Trade Technology DOO Ćuprija), zaklјučen je 04.01.2018.godine u prostorijama Opštine Ćuprija. Ovo je prvi veliki korak u realizaciji izgradnje kineskog industrijskog parka u gradu na Moravi.

style=“text-align: center;“>foto Opština Ćuprija

Prema slovu Memoranduma o razumevanju, „Blu skaj“ će u Ćupriji otvoriti industrijski park za preradu plastičnog otpada i zaposliti lokalno stanovništvo. Ukupna procenjena vrednost prve faze investicije iznosi oko 12 miliona evra. U ovoj fazi – stoji u Memorandumu – „Blu skaj“ namerava da zaposli 500 lica sa teritorije opštine Ćuprija i susednih opština i gradova.

Kako je novinarima posle parafiranja dokumenta rekao Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, današnje zaklјučivanje Memoranduma o razumevanju dovešće ne samo do zapošlјavanja radnika u firmi „Blu skaj“, odnosno u njene četiri fabrike, nego i do toga da u industrijski park dođu da ulažu „svi oni koji nešto prave od plastike“.

[crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]

Naime, „Blu skaj“ će proizvoditi plastiku u granulama, tako da će od 2019. godine industrijski park biti jedna velika zaokružena proizvodna celina, u kojoj će proizvođači dobara od plastike na jednom mestu imati sve – od sirovina i poluproizvoda do idealnih logističkih uslova.

Inače, „Blu skaj jurop internešenel industri end trejd tehnolodži DOO Ćuprija“ je srpska firma koju su osnovali kineski investitori iz grada Linji, centra za proizvodnju i preradu plastike i plastičnih masa u Narodnoj Republici Kini, a kako je danas moglo da se čuje, oni su izuzetno zadovolјni Ćuprijom i pomoći koju su dobili od predsednika Erića i njegovog tima.

VESTI GRADA ĆUPRIJA