Počela je imunizacija građana Ćuprije trećom dozom vakcine protiv Covid 19- VELIKI ODAZIV !!!

  • Izvor: RTP.RS

20/08/2021

Ćuprija- Na punktu u Domu zdravlja počela je imunizacija građana trećom dozom vakcine protiv koronavirusa prenosi portal TV Pomoravlje.

Prema rečima Jadranke Đorđević, koordinatorke za vakcinaciju u opštini Ćuprija, imunizacija će se obavljati svakog dana u terminu od 8 do 14 sati bez obzira na to koju dozu po redu i koju vrstu vakcine primate.

Vakcinacija trećom dozom obavljaće se po redosledu primanja prve dve doze, a svi građani koji su se vakcinisali dobiće putem SMS-a i elektronske pošte obaveštenje o terminu primanja vakcine. 

Po prijemu obaveštenja građani će moći da odu u svoj dom zdravlja i tamo prime treću dozu, a na portalu eUprava naglašeno je da građani ne treba samoinicijativno da se prijavljuju i odlaze u domove zdravlja pre nego što budu kontaktirani.


Treća doza vakcine protiv kovida-19 se daje osobama koje su drugu dozu primile pre najmanje šest meseci (bez obzira na vrstu vakcine), a prvenstveno licima koja imaju teška hronična oboljenja, primaocima koštane srži i organa, pacijentima na hemodijalizi i članovima njihovih porodica. 

Takođe se preporučuje starijima od 70 godina, licima koja stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite, zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, a potom i svim drugim kategorijama stanovništva kod kojih postoji interesovanje za primanje takozvane buster doze vakcine.

Vakcinacija nije obavezna, te građani koji dobiju poziv za treću dozu, a ne žele da je prime, nisu u obavezi da se odazovu. Svako lice će imati mogućnost izbora vrste vakcine, koja može biti drugačija od one koja je data prilikom vakcinacije i revakcinacije. Konačan izbor vakcine saopštava se lekaru tokom pregleda i konsultacija na vakcinacionom punktu.

VESTI GRADA ĆUPRIJA