Pešačka zona pored Gimnazije u Ćupriji završena !!!

  • Autor:Ž. Prokić

24/04/2021

Ćuprija-U utorak je za sve gradjane Ćuprije otvorena pešačka zona, sada pod drugim imenom.


Foto: facebook-opština Ćuprija

Izmedju glavne ulice, Karadjordjeve, i ulice Andje Ranković, koja prolazi pored gradske pijace, nalazi se pešačka zona i izlazi na gradsku zelenu pijacu, a nalazi se pored Gimnazije, danas je završena i potpuno sredjena za pešake i nosiće ime našeg poznatog Ćupričanina, akademika Dragoslava Mihailovića.

Celom dužinom ove pešačke zone postavljene su lepe klupe pored kojih se naleze kante za odlaganje smeća. Na svetiljkama je najkvalitetnija rasveta, i postavljene su žardinjere prepune cveća.

Ali ono što je najlepše u svemu tome je fontana koja menja boje, i predstavlja savršenu iluziju presipanja kapljica i igre boja.


Ono što ovoj pešačkoj zoni koja će od sada nositi naziv po Dušanu Mihailoviću, daje posebnu draž, je trotoar. Spoljni deo do zgrada i Gimnazije je uradjen u savremenom stilu, kakav je zastupljen u ovom delu grada. Ali, deo gde se nalaze klupe je sav popločan kaldrmom i verujemo da je ideja graditelja bila da spoji staru i novu, savremenu Ćupriju.

Foto: facebook-opština Ćuprija

Ono što preostaje je da djaci koji će za vreme odmora sedeti na ovim lepim klupama, ne lome mlado drveće koje će nekim budućim djacima praviti hlad dok šetaju ovim delom grada, kao i gradjani koje se vraćaju sa pijace, pa sednu da se odmore na klupi i rashlade pored fontane, da treba da uživaju u ovom delu grada.

Više fotografija pogledajte  na facebook stranici opštine Ćuprija-klik OVDE

VESTI GRADA ĆUPRIJA