Osuđenici u KPZ Ćuprija izdvojili novac za Gavrila !!!

21/05/2021

MINISTARSTVO zdravlja obavestilo je javnost da su nakon jutrošnjeg razgovora predsednika Republike Srbije sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Foto: FB Za Gavrilovu pobedu 

Sredstva će biti na raspolaganju porodici odmah, kako bi se maloletni Gavrilo Đurđević što pre uputio na lečenje.

Osuđenici u KPZ Ćuprija izdvojili novac za Gavrila

Posle zaposlenih i lica lišenih slobode u  OZ Kragujevac i KPZ Niš i osuđenici u KPZ Ćuprija pomažu izlečenje malog Gavrila Đurđevića

Osuđena lica u Kazneno-popravnom zavodu Ćuprija odlučila su da izdvoje novac za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđevića, pošto su ovu humanitarnu akciju prethodno pomogli zaposleni i lica lišena slobode u Okružnom zatvoru Kragujevac i Kazneno-popravnom zavodu Niš.

U ovom zavodu je 76 osuđenika, što je skoro 70 odsto lica od ukupnog broja, doniralo nešto više od 46.000 dinara za izlečenje dečaka kome je potrebno što pre 2,5 miliona evra za ozdravljenje kako bi dobio neophodnu terapiju u inostranstvu.

Novac sa depozita osuđenih lica u KPZ Ćuprija biće danas prebačen na račun za lečenje mališana iz Kragujevca.


Svoju humanost je pokazalo i 670 osuđenika u KPZ Niš kad su tokom Uskrsa prikupili skoro 300.000 dinara za malog Gavrila i tako se pridružili zaposlenima i pritvorenim licima u OZ Kragujevac koji su ranije donirali 80.000 dinara.

VESTI GRADA ĆUPRIJA