Odlične vesti iz Ćuprije – preko 160 lica je izlečeno od COVID-19 !!!

25/04/2020

Ćuprija-Odlične vesti iz Ćuprije: preko 160 lica je izlečeno od COVID-19.

Trenutno ima ukupno 63 obolelih, što znači da se može reći da je žarište koronavirusa u Ćupriji ugašeno – stoji na sajtu predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića.

“To je daleko manje nego u okolnim gradovima. U Paraćinu ih ima 132, a u Jagodini 122 sa tendencijom dodatnog povećanja. U proteklih pet dana imali smo samo dva nova slučaja. U tome smo uspeli tako što je opštinski Štab za vanredne situacije pravovremeno donosio dobre odluke o restriktivnim merama, a naši sugrađani su bili odgovorni i disciplinovani u njihovom poštovanju.”


Ćuprijski Štab za vanredne situacije doneo je nešto drugačije odluke od ostatka Srbije kada je pitanju ublažavanje određenih mera zabrane.

“Juče smo odlučili da teretane, frizerski i kozmetički saloni počnu ponovo da rade tek od 4.maja. Želeli smo da se na prošli produženi vikend nadoveže ovaj za prvomajske praznike i da time maksimalizujemo pozitivni efekat izolacije.”

Predsednik Erić trenutnu situaciju u Opštoj bolnici procenio je kao jako dobru budući da je u ovoj ustanovi evidentiran značajan pad broja novoobolelih i hospitalizovanih pacijenata.

“Moram da kažem da je naša Opšta bolnica regionalna ustanova koja je na svojim “leđima” nosila teret celog Pomoravskog okruga. Uspeli smo da se izborimo, sada tamo radi i služba za dijalizu namenjena COVID pacijentima, tako da se stanje apsolutno stabilizuje.“

VESTI GRADA ĆUPRIJA