Od početka masovne imunizacije, zaključno sa jučerašnjim danom, revakcinisano EVO KOLIKO građana opštine Ćuprija !!!

  • Autor: cuprija.rs / MEDIA PS

13/05/2021

Ćuprija- „Od početka masovne imunizacije, zaključno sa jučerašnjim danom, na punktovima u opštini Ćuprija aplicirane su 15 873 doze vakcina, a revakcinisano je 6 828 građana opštine, što znači da su oni primili obe doze i da su imunizovani“, izjavila je danas Jadranka Đorđević, koordinatorka za vakcinisanje u opštini Ćuprija.

Đorđević je dodala kako je, pred poslednji dan vakcinacije bez zakazivanja u mesnim ambulantama naselja, 929 žitelja ćuprijskih sela primilo prvu dozu vakcine protiv virusa tipa SARS-CoV-2.

Svi ovi podaci, praktično, znače da bi do 15. juna – koji je premijerka Ana Brnabić apostrofirala kao presudan dan za postizanje imunizacije kod 50 procenata punoletnih građana Srbije – opština Ćuprija mogla da dostigne brojku koja bi se kretala između 9 500 i 10 000 revakcinisanih stanovnika, stoji na sajtu opštine Ćuprija.


Ipak, da bi to bilo postignuto, potrebne su dve strane. Vakcine su obezbeđene, i u Ćupriji su trenutno na raspolaganju Fajzer-Biontek i kineski Sinofarm, pa je za uspeh kolektivne imunizacije potrebno još samo da se građani – pre svega mlađa populacija – što pre odluče za najefikasniji vid zaštite od koronavirusa i izdvoje malo vremena.

VESTI GRADA ĆUPRIJA