OBAVEŠTENjE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE TOPOLA !!!

  • Izvor: Topola.rs

14/03/2020

[views]

Usled novonastale situacije izazvane pojavom korona virusa i proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, danas je održana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Topola.


Tim povodom na sednici je utvrđeno aktuelno stanje i preduzete su odgovarajuće mere i aktivnosti.
Prva i osnovna informacija je da na teritoriji opštine Topola nema zaraženih od virusa COVID 19, kao ni lica za koje se sumnja na postojanje zaraze.
Dom zdravlja «Sveti Đorđe» u Topoli je preduzeo sve potrebne mere u cilju preventivnog delovanja, odnosno u okviru ustanove (Služba za opštu praksu) određen je prostor za izolaciju lica koja se jave radi moguće zaraze i utvrdio proceduru za postupanje u takvim slučajevima.


Predsednik opštine Topola u ulozi komandanta Štava za vanredne situacije uputiće zahtev nadležnim republičkim službama za redovno dostavljanje izvoda za lica sa prebivalištem na teritoriji opštine Topola koja su zbog prelaska granice Republike Srbije u obavezi da poštuju meru samoizolacije, kako bi Opština Topola mogla da preduzme potrebne i obavezujuće mere na osnovu proglašenog vanrednog stanja.

Preporučuje se svim ugostiteljskim objektima i drugim radnjama na teritoriji opštine Topola, a zbog uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, da u toku radnog vremena NAJDUŽE RADE DO 20,00 ČASOVA.

VESTI GRADA ĆUPRIJA