Novim slojem asfalta presvučena je putna deonica u samom centru sela Mijatovac

Ćuprija-Mijatovac- Novim slojem asfalta na površini od dve i po hiljade kvadrata, presvučena je putna deonica u samom centru sela Mijatovca, tačnije zona oko škole, Doma kulture i seoske crkve.

Novim slojem asfalta presvučena je putna deonica u samom centru sela Mijatovac

Foto: TV Pomoravlje

Prema rečima Dejana Ristića, direktora JKP “Ravno 2014.” rekonstrukcija ovih ulica započeta je nakon nedavnog sastanka lokalnog rukovodstva sa meštanima Mijatovca, a radovi su kao što su i započeti, tako i završeni u najkraćem mogućem roku.

“Asfaltom su presvučene tri ulice u samo centru sela, ulica Kneza Miloša, u zoni škole i seoske ambulante, ulica Đurđevdanska, potes ispred seoske crkve i krak prilazne saobraćajnice iz pravca Ćuprije, u ulici Danila Dimitrijevića. Radovi su obuhvatili i proširenje parking prostora kog ulaza u seoski stadion kao i izgradnju prilaznih staza kod školske kapije i seoske ambulante. Ono što je veoma važno, a tiče se bezbednosti dece koja dolaze ili odlaze u školu ili vrtić, na ovoj deonici postavljena su i dva usporivača saobraćaja.” rekao je Ristić za TV Pomoravlje.

U okviru letnjeg održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva u selima opštine Ćuprija, tokom ove godine planirano je presvlačenje i saniranje većih deonica u više seoskih mesnih zajednica. Ekipe JKP “Ravno 2014” u proteklih mesec dana privele su radove na revitalizaciji nekoliko putnih pravaca

“Sanirane su udarne rupe na putnom pravcu Vinogradi-Kovanica, Ćuprija-Batinac i Krušar-Isakovo, kao i deonica puta kroz samo selo. Mehanizacija se koliko već naredne nedelje, vraća u selo Mijatovac, gde ćemo otpočeti radove na sanaciji Đurđevdanske ulice, koja se proteže od centra sela pa sve do Gilja. Ova deonica, pretrpela je velika oštećenja tokom izgradnje nove pruge, zbog transporta materijala, a sudeći po svemu, radove na sanaciji oštećenja kolovoza, koje je trebalo da završi železnica, preuzeće lokalna samouprava”, dodaje Ristić.

Ovih dana intenzivirani su radovi i na sanaciji nekategorisanih puteva u ćuprijskim selima.

U Mijatovcu je već sanirano nekoliko putnih pravaca, a već za koji dan počeće radovi na teritoriji sela Supska i Krušar.

Izvor: rtp.rs

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA