Neku od vakcina protiv koronavirusa zaključno sa 17. martom primilo je 7 979 građana Ćuprije !!!

  • Izvor: rtp.rs

17/03/2021

U TOKU REVAKCINACIJA NEPOKRETNIH GRAĐANA NA KUĆNOJ ADRESI

Ćuprija- Vakcinacija protiv zarazne bolesti COVID-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.


Prema rečima Jadranke Đorđević, koordinatorke za vakcinisanje u opštini Ćuprija, neku od vakcina protiv koronavirusa zaključno sa 17. martom primilo je 7 979 građana Ćuprije. Naredna dva dana na vakcinacionim punktovima biće obavljena revakcinacija građana drugom dozom “Fajzerove” i “Sputnjik” vakcine, prenosi portal TV Pomoravlje.


Danas je u gradu i selima počela i revakcinacija nepokretnih osoba koje nisu u mogućnosti da vakcinu protiv koronavirusa prime na nekom od vakcinacionih punktova. 

U kućnim uslovima vakcinišu se lica koja su se prijavila putem portala eUprava i označila opciju da zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da vakcinu prime na za to predviđenim mestima. Na terenu su dve mobilne ekipe lekara i tehničara, koji sprovode istu proceduru revakcinacije kao na punktovima za imunizaciju.

VESTI GRADA ĆUPRIJA