Nastavljeno sa asfaltiranjem u ćuprijskim selima – ulice u Jovcu i Ostrikovcu dobile novi izgled !!!

12/06/2020

Sanacija Ulice Vojske Srbije urađena je pre pet godina u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede. Finalni radovi su morali da sačekaju zbog obimne projektno-tehničke dokumentacije. Taj projekat je sada realizovan, rekao je Milojević i najavio da će u Ostrikovcu biti asfaltirane još dve trase kolovoza: u Ulici Vuka Karadžića, kao i u Ulici Vojvode Mišića, koja se nalazi kod pruge.


Foto: Opština Ćuprija-Ostrikovac

„Najduža deonica putne infrastrukture u Ostrikovcu, Ulica Vojske Srbije, dobila je nakon dužeg vremena asfalt. Asfaltirano je oko 700 metara puta, a paralelno sa novim asfaltom biće sanirani i propusni kanali pored kolovoza“, izjavio je Branko Milojević, pomoćnik predsednika Opštine Ćuprija.

Lokalna samouprava i Radno telo Mesne zajednice Ostrikovac imaju odličnu saradnju i sve što se bude radilo u budućnosti je zapravo i rezultat te saradnje, istakao je Saša Stanojević, zamenik predsednika ovog tela.

Osim asfaltiranja ulica u Ostrikovcu, čija je prva faza, da podsetimo, obuhvatila i Ravnovačku ulicu u dužini od 300 metara, u Ostrikovcu se  očekuje i početak radova na sanaciji Doma kulture, a po regulisanju imovinsko-pravnih odnosa oko seoskog fudbalskog terena, i završetak legalizacije prostorija lokalnog fudbalskog kluba.
Nastavljeno sa asfaltiranjem u ćuprijskim selima - ulice u Jovcu i Ostrikovcu dobile novi izgled !!!

Foto: Opština Ćuprija-Jovac

Posle Supske, Vlaške, Krušara, Mijatovca i Ostrikovca, putari su bili i u Jovcu. Tako su u ovom seoskom naselju ćuprijske opštine asfaltirane ulice Živojina Mišića i Miloša Obilića, u ukupnoj dužini od oko 700 metara. Naručilac i ovog posla je JKP “Ravno 2014”, a finansijer Opština Ćuprija.

Planom za 2020/2021. godinu predviđeno da se uradi 10 kilometara puta u seoskim sredinama, a kako je ranije najavio direktor JKP „Ravno 2014“ Dejan Ristić, u svakom selu ćuprijske opštine biće urađena bar deonica saobraćajnice, shodno veličini sela. Prioritete u određivanju koje će ulice biti prvo asfaltirane određuju meštani kroz radna tela mesnih zajednica, a za te namene iz lokalnog budžeta, samo u ovoj godini, izdvojeno je oko 67 miliona dinara.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA