Na 7. sednici Opštinskog veća o investicionom održavanju stambenih zgrada i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju

Sednica Opštinskog veća otvorena je odlukom o izradi Lokalnog plana javnog zdravlja za period 2024-2030.

Reč je o dokumentu koji treba da definiše neke od najvažnijih elemenata unapređenja javnog zdravlja u Ćupriji. Nastavljeno je odlukom o minimalnim naknadama za tekuće i investiciono održavanje stambenih zgrada i naknadama profesionalnih upravnika stambenih zajednica.

Naime, svake godine se ove naknade usklađuju sa rastom prosečne neto zarade na teritoriji opštine pa će minimalna mesečna naknada za investiciono i tekuće održavanje u zgradama bez lifta iznositi 413,51 dinar.

Još jedan vrlo važan planski dokumenat privukao je pažnju i dobio „zeleno svetlo“ većnika. Strategija razvoja bezbednosti saobraćaja i akcioni plan do 2028. godine treba da doprinesu većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Obiman dokument, na više od 130 strana, usklađen je sa strategijom republičke vlade da se do 2030. godine broj saobraćajnih nesreća smanji za 50 odsto a da se zaključno sa tom godinom broj nastradale dece svede na nulu.

Za Ćupriju je ta procena još ambicioznija pa „strategija“ predviđa da u 2028. godini u saobraćajnim nesrećama ne bude poginulih, a da nulta tolerancija za nastradalu decu bude 2026. godina.

Sednica Opštinskog veća završena je odlukom o sistematizaciji radnih mesta u organima opštinske uprave i pozitivnim mišljenjem na finansijski izveštaj PU „Dečija radost“.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA