OK „Karađorđe“ iz Topole piše stranice istorije

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Filip Marković

Topola- U prvom meču 1/4 finala u Superligi Srbije u odbojci, sastali su se četvrtoplasirani „Karađorđe“ iz Topole i petoplasirana novosadska „Vojvodina“.

OK Karađorđe iz Topole piše stranice istorije

Foto OK Karađorđe-instagram

„Vojvodina“ je došla u Topolu kao veliki favorit, koja već ove sezone ima dva pehara u svojim vitrinama. Prepuna hala u Topoli, uzavrela atmosfera, a na terenu pravi spektakl.
Prva dva seta su pripala gostima, iako su oba seta mogla da prevagnu i na stranu domaćih.
Trener „Karađorđa“ pravi možda i ključnu izmenu na startu trećeg seta, kada je uveo iskusnog Miloša Vemića, inače i nekadašnjeg igrača „Vojvodine“.

„Voždovi“ su počeli jako agresivno, sa velikim rizikom u servisu, što je i dovelo do dramatične završnice i pet setova. Velike pohvale idu na račun libera domaće ekipe Lazara Staševića, koji je igrao kao u transu, nemoguće lopte je stizao, posle kojih su domaći osvajali veoma važne i ključne poene u meču.

Foto OK Karađorđe

U petom setu „Vojvodina“ je došla prva do osetnije prednosti od 3:6, domaći vezuju 3 poena i vraćaju se u set, pri rezultatu 6:6 gostujuci igrač je zbog nervoze loptu ispucao nogom u publiku, što je izazvalo veliko negodovanje domaćih navijača koji su još bučnije bodrili svoj tim.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, „Karađorđe“ je imao 14:12 i 2 meč lopte, ali ih nije iskoristio. Na kraju ipak, greškom srednjeg blokera gostiju, „Karađorđe“ stiže do veoma bitne pobede i vođstva u seriji od 1:0. Sledeci meč između ova dva kluba se igra 30. marta 2024. godine u Novom Sadu.

Karađorđe – Vojvodina 3:2
(22:25 – 24:26 – 25:18 – 25:22 – 19:17)
Meč je trajao 2h i 39 minuta
Gledalaca oko 600
Igrač utakmice po našem odabiru je libero domaće ekipe, Lazar Stašević.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA