Mladi ćuprijski osnovci postigli odlične rezultate na okružnom takmičenju u robotici !!!

  Autor: Saša Prokić

  29/04/2018

  Ćuprija- Ćuprija je oduvek bila rasadnik talenata. Atletika, muzika,…Pored toga, sve više dece pokazuje talenat za druge oblasti. Tu su odlični recitatori, budući pesnici, pisci, matematičari…

  fotografije uz odobrenje roditelja

  Ovom prilikom izbvojićemo troje učenika iz gradskih osnovnih škola koji idu na Republičko takmičenje u robotici.

  Na Okružnoj smotri tehničkog stvaralaštva iz robotike i interfejs tehnologije “ROBO-INT Invent” u Svilajncu su učestvovali i učenici iz ovog grada. Organizatori smotre bili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Regionalno društvo za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin i Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” iz Svilajnca.

  Mladi Ćupričani su ostvarili odlične rezultate, i to u osmom razredu Milena Staničić, učenica OŠ „13. oktobar“ drugo mesto, a u sedmom razredu Mateja Radević, učenik OŠ „13. oktobar“ prvo mesto i Nemanja Todosijević, iz OŠ “Vuk Karadžić” drugo mesto.

  ukoceni baner (600 x 140)

  Svo troje učenika su izborili učešće na republičkom takmičenju 19. maja 2018. godine takođe u Svilajncu, gde će učenici imati priliku da, zajedno sa svojim vršnjacima iz cele Srbije predstave svoje radove iz ove oblasti. Jedan od organizatora smotre je i Regionalno društvo za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin koje se na ovaj način trudi da omasovi interesovanje osnovaca viših razreda za ovu oblast.

  Ovim mladim nadama srpske robotike želimo sve najbolje na predstojećem Republičkom takmičenju u ovoj oblasti jer je sigurno da njihovo vreme tek dolazi.

  VESTI GRADA ĆUPRIJA