Mladi atletičari iz nekoliko desetina osnovnih i srednjih škola Srbije borilo se za titulu najboljih u republici- Ćuprija odličan domaćin

Ćuprija- Ćuprija je 24. maja bila sportska arena mladih atletičara iz nekoliko desetina osnovnih i srednjih škola Srbije koji su se borili za za titulu najboljih u republici.

Na atletskom stadionu „ Aleksandar Aca Petrović“ u Ćupriji  dočekalo i ugostilo više od 800 takmičara iz nekoliko desetina osnovnih i srednjih škola Srbije. Školarci su se takmičili u  disciplinama predviđenim za školski sport: skok u dalj, trke na 60 metara i bacanja vorteksa (mlađi osnovci) i trkačke discipline 100, 200, 400, 800 i 1000 metara i bacanje kugle i skok u vis i dalj za starije osnovce i srednjoškolce.

Takodje je važno napomenuti da su na ovom  takmičenju učestvovali pobednici sa regionalnih takmičenja, a svaki region bio je sastavljen iz četiri okruga.

 Protekle nedelje u Ćupriji je održano reionalno takmičenje Pomoravskog, Braničevskog, Borskog i Podunavskog okruga.

Najbolje plasirani će osim priznanja pobednika republičkog školskog prvenstva za ovu godinu svojim rezultatima uticati i na ekipni plasman, odnosno koje su to „najatletskije“ škole u Srbiji, stoji na sajtu opštine Ćuprija.

Organizator ovog  takmičenja je Savez za školski sport Srbije, pokrovitelj Republičko ministarstvo nadležno za omladinu i sport, a Ćuprija kao grad sporta  uvek je, odličan domaćin.

Više fotografija sa ove sportske manifestaciji pogledajte OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA