Manifestacija „IZADJI MI NA TEGLU“-Prvi put u Ćupriji !!!

Manifestacija „IZADJI MI NA TEGLU“-Prvi put u Ćupriji !!!

  • Autor: Ž.P:

08/09/2017

  Ćuprija-Danas je po prvi put  u gradu na Velikoj Moravi održana manifestacija Izadji mi  na teglu,iako se ona održava već 4 godine zaredom u Srbiji,po raznim gradovima.

  Pored vrednih domaćica kojima je ,kad su se prijavile,bili pripremljni drva za vatru,ulje,paprika,mali šporetići za pečenje paprike,so,kao i sve drugo sto im je potrebno.Dobro raspoloženje i takmičarski duh,kao i brzina i dobri recepti bili su sve što se od ornih domaćica tražilo.

Pobednik takmičenja je dobio kao nagradu stari dobri Smedervac i odlazi na dalje takmičenje.Inače,svi učesnici su dobili po neku nagradu,kao zahvalnost što su učestvovali a i kao podstrek da učestvuju i u narednim godinama na ovom takmičenju.

Sa druge strane ,organizatori- Opština Ćuprija i Turistička organizacija Ćuprije su se potrudili da tu budu i razna takmičenja,kao npr.TRKA U DŽAKOVIMA,VUČA KONOPCA,FOLKLOR…Puno dece iz ćuprijskih vrtića i osnovnih škola su učestvovali u takmičenjima i tako je ceo Moravski park odjekivao od dečje cike i radosnih uzvika.Posebno ,prijatno iznenadjenje ,za posetioce srednje generacije bio je Vuk Rosandić koji je vodio ceo program.

Клизач није пронађен
  Sobzirom da je ovo prvo takmičenje ,manifestaciji je prisustvovao veliki broj izlagača,pa želimo da pozovemo sve vredne ljude,domaćice i domaćine da sledeće godine dodju u još većem broju i da pomognu da ova manifestacija u povoju postane tradicionalna,kako u Ćupriji,tako i širom Srbije i da joj se priključi još veći broj gradova.

Ukratko najava na pocetku manifestacije!!!

https://youtu.be/9kP_FYLGyZk

VESTI GRADA ĆUPRIJA