Manifestacija „IZADJI MI NA TEGLU“-Prvi put u Ćupriji !!!

Manifestacija „IZADJI MI NA TEGLU“-Prvi put u Ćupriji !!!

  • Autor: Ž.P:

08/09/2017

  Ćuprija-Danas je po prvi put  u gradu na Velikoj Moravi održana manifestacija Izadji mi  na teglu,iako se ona održava već 4 godine zaredom u Srbiji,po raznim gradovima.

  Pored vrednih domaćica kojima je ,kad su se prijavile,bili pripremljni drva za vatru,ulje,paprika,mali šporetići za pečenje paprike,so,kao i sve drugo sto im je potrebno.Dobro raspoloženje i takmičarski duh,kao i brzina i dobri recepti bili su sve što se od ornih domaćica tražilo.

Pobednik takmičenja je dobio kao nagradu stari dobri Smedervac i odlazi na dalje takmičenje.Inače,svi učesnici su dobili po neku nagradu,kao zahvalnost što su učestvovali a i kao podstrek da učestvuju i u narednim godinama na ovom takmičenju.

Sa druge strane ,organizatori- Opština Ćuprija i Turistička organizacija Ćuprije su se potrudili da tu budu i razna takmičenja,kao npr.TRKA U DŽAKOVIMA,VUČA KONOPCA,FOLKLOR…Puno dece iz ćuprijskih vrtića i osnovnih škola su učestvovali u takmičenjima i tako je ceo Moravski park odjekivao od dečje cike i radosnih uzvika.Posebno ,prijatno iznenadjenje ,za posetioce srednje generacije bio je Vuk Rosandić koji je vodio ceo program.

[crellyslider alias=“suncica“]
  Sobzirom da je ovo prvo takmičenje ,manifestaciji je prisustvovao veliki broj izlagača,pa želimo da pozovemo sve vredne ljude,domaćice i domaćine da sledeće godine dodju u još većem broju i da pomognu da ova manifestacija u povoju postane tradicionalna,kako u Ćupriji,tako i širom Srbije i da joj se priključi još veći broj gradova.

Ukratko najava na pocetku manifestacije!!!

https://youtu.be/9kP_FYLGyZk

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA