Krenula rekonstrukcija ulice Rada Simonovića u Ćupriji !!!

27/05/2020

Ćuprija-Počelo je rekonstruisanje Ulice Rada Simonovića, za koje je Opština Ćuprija izdvojila 32 miliona dinara.


Ulepšavanje ulice koja povezuje zonu zelene pijace sa Karađorđevom deo je projekta opsežne rekonstrukcije i modernizacije centra grada, koju je lokalna samouprava najavila prošle godine.

“Kao što je određeno planom, ova ulica biće pretvorena u pešačku zonu koju će krasiti zelenilo i fontana. Odlučili smo da uz novi izgled treba da ide i novi naziv, tako da će po završetku radova nadalje nositi ime akademika Dragoslava Mihailovića. On se saglasio sa tim, i istakao da mu je drago što će dobiti ulicu u rodnom gradu”, kaže predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.


Uređenjem Ulice Rada Simonovića započinje transformacija centra Ćuprije koji će u budućnosti biti zatvoren za saobraćaj. Zamišljeno je da bude koncipiran kao jedna velika zona za pešake, koja će se Karađorđevom ulicom protezati sve do Moravskog mosta – objašnjava predsednik Erić.

“Ta pešačka zona obuhvataće i deo Ulice Cara Lazara koji ćemo takođe zatvoriti za vozila, kao i trg kod spomenika žrtvama NATO agresije. Neophodan uslov za finalizaciju tog projekta biće izgradnja novog drumskog mosta na Velikoj Moravi, kako bi sadašnji Moravski most mogli da koriste samo pešaci i biciklisti.”

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ĆUPRIJA