Koncert Miroslava Pavlovića (violina) i Biljane Gorunović (klavir) u Kamernoj sali Škole za muzičke talente u Ćupriji!!!

16/04/2018

[views]

Škola za muzičke talente priređuje koncert Miroslava Pavlovića (violina) koncertmajstora Beogradske filharmonije i profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu i Biljane Gorunović (klavir) profesora akademije umetnosti u Novom Sadu. 

trong>Program: 
Vasilije Mokranjac: 
Sonata za violinu i klavir, G-Mol
Dmitrij Šostakovič:
Četiri perludijuma, op.34
Moris Ravel: 
Koncertna rapsodija „Cigan“

Koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović rođen je u Kragujevcu. Bio je učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, a potom student FMU u klasi
prof. Aleksandra Pavlovića. 
Godine 1999. promovisan je u koncertmajstora Beogradske filharmonije. Sarađivao je sa velikim umetnicima kao što su Zubin Mehta, Mihail Jurovski, Nikolaj Luganski, Uroš Lajovic, Muhai Tang i dr.
Veoma je aktivan kao i solista, te se ističu nastupi takve vrste sa matičnim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije „Stanislav Binički“, Srpskim kamernim orkestom, ansamblom Cameratta Academica, zatim pijanistima Ivanom Pavlović, Biljanom Gorunović, Katarinom Pipović i drugima.
Kamerna muzika mu je posebno važan i zastupljen segment muzičkog stvaralaštva. Pavlović koncertira na mestu prve violine Gudačkog kvarteta „Mokranjac“, umetnički je rukovodilac okteta Beogradske filharmonije, prva je violina Gudačkog kvarteta ARS, saradnik je mnogih kamernih sastava u Srbiji i šire. Kao kamerni muzičar sarađivao je sa Gordanom Nikolićem, Jane Tomsen, Hagai Šahamom, Ljiljanom Nestorovskom, Sandrom Belić i mnogim drugim.

Miroslav Pavlović se bavi pedagoškim radom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao profesor violine.

ukoceni baner (600 x 140)
ukoceni baner 1 (600 x 140)
ukoceni baner 3 (600 x 140)

Biljana Gorunović je diplomirala i magistrirala na Državnom Moskovskom Konzervatorijumu „Čajkovski“. Njeni profesori su L. Mohel i G. Akselrod. Zvanje magistra umetnosti stiče i u Beogradu u klasi J. Mihailović. Dobitnik je Počasne diplome na takmičenju pijanista „Maria Kanals“ u Barseloni i laureat je Međunarodnog takmičenja Šopenove muzike u Getingenu (Nemačka).
Nastupala je solistički širom Srbije i u inostranstvu (Nemačka, Grčka, Španija, Češka, Danska, Norveška, Rusija, BiH – Republika Srpska). Sarađivala je sa svim značajnim orkestrima u zemlji i mnogim kamernim ansamblima (Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS-a, Gudači Sv. Đorđa, Simfonijski orkestar Vojske Srbije, Jelena Vlahović, Aleksandar Tasić, Jovan Bogosavljević, Ljudmila Gros, Gudački kvartet „Glinka“ (Moskva), Dragoljub Đuričić).
Za PGP RTS snimila je kompakt – disk sa klavirskim delima Miloja Milojevića i premijerno izvela ciklus „Kameje“.
Na rang – listi kritičara NIN – a koncert posvećen delima Miloja Milojevića je proglašen za najbolji koncert u 1999. godini. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od 1994. godine.
Dobitnik je nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolji koncert u 2006. godini.

Svoju pedagošku karijeru Biljana Gorunović ostvaruje kao redovni profesor na Katedri za klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde predaje klavir kao glavni predmet i Metodiku nastave klavira. Od oktobra 2012. godine je šef Katedre za klavir.

Koncert će biti održan u utorak, 17.4.2018.godine u Kamernoj sali Škole za muzičke talente sa početkom u 19:30 časova. 

DOBRODOŠLI!!!

VESTI GRADA ĆUPRIJA