Izuzetan uspeh ćuprijskih osnovaca na „Književnoj olimpijadi“ koja je održana u Jagodini!!!

  • Autor: Ž. P./media ps/V.V./ M.Dj.

15/04/2018

[views]

Takmičenje iz srpskog jezika i književnosti „KNJIŽEVNA OLIMPIJADA „, održano je 14. aprila na nivou cele Srbije.

trong>Pitanja su bila, u neku ruku, vrlo interesantna, a sa druge strane, neobična za klasičnan test književnosti. Samo mali broj učenika je uspeo da odgovori na većinu pitanja.

Ipak, ove devojčice, učenice završnih , 7. i 8. razreda, i pored svega, nakon okružnog takmičenja, koje je održano u Jagodini, uspele su da se plasiraju na Republičko takmičenje koje će se održati u Sremskim Karlovcima.

Iz OŠ „13. oktobar“ na Republičko taskmičenje plasirala se Milena Staničić, koja je osvojila 2. mesto u klasi učenika 8. razreda.

A što se tiče“Vukovaca“, takodje su devojke postigle odlične rezultate, Ana Bakić, koja je na nivou 7. razreda osvojila 1. mesto i takodje plasman na Republičko takmičenje u Sremski Karlovac, a tu su i dve osmakinje, 2. mesto – Nikolija Ratković i direktan plasman na Republičko, i 3. mesto – Milica Djurdjević.

ukoceni baner (600 x 140)
ukoceni baner 1 (600 x 140)
ukoceni baner 3 (600 x 140)
sk (450 x 600)
vuk
okt

fotografije postavljene uz dozvolu

Za ovakav izuzetan uspeh su zaslužne ove jako talentovane devojčice, ali mora se svakako i pomenuti da su za to što su one uspele da svojim trudom dodju na sam vrh, zaslužne i njihove nastavnice srpskog jezika, nastavnica iz OŠ „13. oktobar“, Gordana Stojanović, kao i nastavnice koje predaju srpski jezik u OŠ „Vuk Karadžić“, Dragana Blagojević, Maja Milošević i Jelena Zlatanović.

One su videle njihovu ljubav prema svom maternjem jeziku i samo razbuktale tu želju za čitanjem, tako da su ovako visoki plasmani samo plod rada i žedji za što većim znanjem.

VESTI GRADA ĆUPRIJA