INTERNAT „SREĆNO“ SLAVI 50 GODINA POSTOJANJA

Dom učenika srednjih škola „Srećno“, za čije postojanje dugujemo rudarima REMBAS-a, danas slavi pola veka.

Foto: ćuprija.rs

Tim povodom ćuprijski internat posetio je ministar prosvete Branko Ružić, koji je istakao da mu je drago što je „Srećno“ uspela da se razvije u savremenu vaspitno-obrazovnu ustanovu, koja pored smeštaja i ishrane, veliku pažnju posvećuje i bezbednosti učenika, „što je za roditelje od velike važnosti“.

„Ministarstvo prosvete u poslednjoj deceniji kroz projekat “Obrazovanje za socijalnu inkluziju” uspelo da izgradi, rekonstruiše i opremi 13 domova za smeštaj učenika i studenata i proširi kapacitete za 3 028 mesta. Vrednost čitavog projekta je 32 i po miliona evra“, podvukao je ministar Ružić.

Već sutra nastavljamo da radimo kako bismo još više poboljšali ionako odlične uslove života u domu, poručuju u vreme velikog jubileja zaposleni, koji u Domu učenika „Srećno“ vaspitavaju stotinu srednjoškolaca.

“ U poslednjih sedam godina značajno smo podigli nivo kvaliteta smeštaja, renovirali sve prostorije, nabavili najsavremeniju opremu za rad svih organizacionih jedinica, od kuhinje do vaspitne službe. Ono što je veoma važno, značajno smo unapredili proces učenja, što je rezultiralo visokom prosečnom ocenom “odličan“ već šest godina u kontinuitetu“, istakla je Tatjana Milojević, direktorka Doma učenika srednjih škola “Srećno”.

Inače, plakete povodom 50 godina rada Doma učenika srednjih škola „Srećno“ danas su na prigodnoj akademiji dobili Branko Ružić ispred Ministarstva prosvete, Jovica Antić ispred Opštine Ćuprija, mr Ninoslav Erić kao predsednik SO Ćuprija, Nenad Lukić ispred RMU „Rembas“, viša savetnica u ministarstvu Marina Hasanović i prvi upravnik internata Nedeljko Ristanović.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA ĆUPRIJA