BOLjA SITUACIJA, ALI NEMA OPUŠTANjA-Imunizacija je u toku, a do jutros je vakcinu primilo 2.082 žitelja opštine Ćuprije !!!

07/02/2021

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, u Ćupriji je, u prvih sedam dana februara, registrovano još 76 osoba pozitivnih na CoViD-19. 


trong>U istom periodu, na području Pomoravskog okruga otkriveno je 408 zaraženih, a među jedinicama lokalne samouprave, Jagodina i dalje prednjači sa 149 slučajeva otkrivenih uzorkovanjima i testiranjima koja su obavljana od 1. do 7. februara.

U predmetnom periodu, u Paraćinu je otkriveno još 100 pozitivnih, Svilajncu 38, Despotovcu 30, dok je najmanji broj novozaraženih bilo u Rekovcu – 15 osoba. Svakako je najporazniji podatak da je u prvih sedam dana februara, od posledica virusa korone, preminulo 14 građana Pomoravskog okruga, stoji na sajtu opštine Ćuprija(cuprija.rs) 


Imunizacija je u toku, a do jutros je vakcinu primilo 2.082 žitelja opštine Ćuprija. Kako kažu nadležni u Domu zdravlja u Ćupriji, od sutra kreće revakcinacija građanstva. 

To su dobre vesti koje daju nadu da ćemo, uz odgovorno ponašanje i uz povećanje broja vakcinisanih građana, relativno brzo da dođemo do toga da zaražavanja koronom budu tek izolovani slučajevi sa blažom slikom.

VESTI GRADA ĆUPRIJA