ERIĆ: Dobre vesti – imamo više oporavljenih nego novozaraženih !!!

  • Autor: N.E./MEDIA PS

15/04/2020

Ćuprija- Kako je na svom facebook profilu objavio Ninoslav Eric predsednik opštine Ćuprija i komandant Štaba za vanredne situacije ,veliki broj građana koji su se zarazili koronavirusom na početku izbijanja pandemije se oporavlja, tako da sada imamo više od 30 osoba koje su izlečene ili se ubrzano oporavljaju.


Foto: facebook – N.Erić

Taj broj oporavljenih je u poslednje vreme veći nego broj novozaraženih, što znači da smo došli do vrha pandemije što se tiče opštine Ćuprija – izjavio je za informativni program B92 i TV Prva Ninoslav Erić.

“Neki od njih se oporavljaju kod kuće, a neki na Beogradskom sajmu. Nadam se da će u narednom periodu osetno da opada broj obolelih. Trenutno imamo 164 osobe sa teritorije opštine Ćuprija koje su obolele od COVID-19, u Paraćinu 81, dok je u Jagodini 60 građana pozitivno na koronavirus.“

Predsednik Erić je konstatovao da mere koje od 18. marta lokalna samouprava sprovodi u Ćupriji, na čijoj je teritoriji virus od samog početka pandemije bio vrlo aktivan, sada daju opipljive rezultate u kontinuitetu. Ovog puta prvi čovek ćuprijske opštine podvukao je još jednu važnu meru koja se sprovodi od pre nedelju dana.


Svi novozaraženi koji imaju lakšu kliničku sliku, ako su medicinski radnici idu u Vrnjačku Banju, dok se ostali građani sa blažim oblikom bolesti šalju na Sajam. Na taj način ne dozvoljavamo da oboleli ugroze pre svih svoje najbliže time što bi boravili kod kuće, i moram da istaknem da ova mera već daje rezultate.”

Nakon ovog vrha pandemije očekuje nas i lepše vreme i manji broj obolelih, i ja bih da se zahvalim svim našim sugrađanima zato što su stvarno bili odgovorni i poštovali sve mere struke, mere Vlade Srbije i opštinskog Štaba za vanredne situacije. Zato sada kao rezultat imamo mnogo bolju sliku i bolje prognoze za naredni period – naglasio je Ninoslav Erić.

Čestitajući Ćupričanima uskršnje praznike, predsednik Erić pozvao je na poštovanje mera predostrožnosti i u narednom periodu, stoji na sajtu predsednika opštine Ćuprija Ninosalva Erića

VESTI GRADA ĆUPRIJA