Donacija u vidu bolničkih kreveta, kolica i fotelja za hemodijalizu stigla u Opštu bolnicu Ćuprija !!!

  • Izvor, foto : rtp.rs

15/08/2021

Donacija u vidu bolničkih kreveta, kolica i fotelja za hemodijalizu stigla je u Opštu bolnicu Ćuprija.

Ovu vrednu donaciju, inicirali su i obezbedili članovi humanitarne organizacije “Nemanjići” koju čine članovi srpske zajednice u Švajcarskoj.

Donacija sadrži 37 savremenih bolničkih kreveta, 15 kolica i šetalica za teže pokretne pacijente i dve specijalizovane stolice za dijalizu. Bolnica ima 470 postelja i ovom donacijom smo novim krevetima opremili grudno odeljenje koje je u prethodnom periodu kompletno renovirano – izjavio je za Televiziju Pomoravlje, direktor Opšte bolnice dr Slobodan Gajić.

Humanitarne organizacija “Nemanjići” i “Pokret za selo Bare” iz Švajcarske, pomažu višečlanim porodicama ali i bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, istakao je Dejan Kovačević, Ćupričanin na privremnom radu u Švajcarskoj i član Upravnog odbora Humanitarne organizacije “Nemanjići”. Humanitarna pomoć do sada je upućena u Kruševac, Kragujevac, Ćupriju i nekoliko gradova u Republici Srpskoj.

Nastavićemo da pomažemo našim sunarodnicima i ovo sigurno neće biti poslednja donacija koju će Ćuprija dobiti. Pozivam i ostale naše iseljenike da nam se pridruže kako bi sakupili što više medicinske i druge opreme za naše bolnice i porodice sa više dece – zaključio je Kovačević.


Ćuprijska Opšta bolnica je sredstvima Ministarstva zdravlja u poslednjih nekoliko meseci dobila vrednu dijagnostičku opremu, dva rendgen aparata i skener. Oba uređaja, uz već postojeće, u službi su građana Ćuprije a dijagnostičke preglede koriste i pacijenti iz čitavog Pomoravskog okruga – rekao je dr Slobodan Gajić.

Služba dijagnostike Opšte bolnice više nema listu čekanja jer smo kupovinom novih aparata duplirali kapacitete. Skener je postao rutinska dijagnostička metoda a pacijenti na pregled čekaju manje od mesec dana. Obezbeđena su sredstva i za kupovinu kardiološkog ultrazvuka, čime ćemo pacijentima u kratkom vremenu pružiti tačnu i pravovremenu dijagnostiku.

Doktorka Maja Čvoro, šef CT i rendgen dijagnostike u Opštoj bolnici Ćuprija naglasila je da se radi o savremenim i veoma moćnim dijagnostičkim aparatima koji mogu da obavljaju više funkcija i pokrivaju različite tipove medicinskih potreba.

Opština Ćuprija završila projekat za kompletno renoviranje Opšte bolnice i izgradnju Internističkog bloka. Vlada Republike Srbije i resorno ministarstvo uvrstili su Opštu bolnicu Ćuprija u red strateški važnih projekata koje treba završiti u skoroj budućnosti.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA