Dobre vesti sa tržišta rada-U Ćupriji manje nezapošljenih !!!

01/11/2020

Ćuprija- Na teritoriji opštine Ćuprija, na kraju 2019. godine, zvanično je bilo 7.214 zaposlenih, što je povećanje od 13,27 procenata nego u – po mnogo čemu referentnoj – 2013. godini, kada je u pravnim licima, kao preduzetnici i kod preduzetnika, ali i u samostalnim delatnostima radilo 6.369 ljudi. Osim ovih brojeva, Ćupričane može da raduje i činjenica da je struktura privrede sada mnogo povoljnija nego pre nekoliko godina.


Kako kažu u Opštini Ćuprija, očekuju se dobri rezultati i na kraju 2020. godine, uprkos virusu korone koja je sigurno usporila ili bar malo odložila očekivani rast. Investicija je bilo i u ovoj godine, nekoliko samo što nije realizovano, a i priliv u budžet Opštine je neočekivano dobar. Pozitivnu prognozu podupiru i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje, prema kojima je u prvih devet meseci ove godine – samo sa evidencije službe – 808 građana opštine Ćuprija zasnovalo radni odnos.


S druge strane, o konjukturi govori i konstantan pad nezaposlenih, kojih je na kraju septembra ove godine u Ćupriji ukupno bilo 2.464, stoji na sajtu opštine Ćuprija-cuprija.rs

Što se tiče Pomoravskog upravnog okruga, u istom periodu najviše nezaposlenih – i procentualno i u realnim brojevima – beleže Jagodina (8.258) i Paraćin (6.171), dok je u celom okrugu zvanično 20.865 ljudi bez posla.

VESTI GRADA ĆUPRIJA