Do sada vakcinisano više od 400 Ćupričana protiv COVID-19 virusa !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

21/01/2021

Nakon imunizacije zdravstvenih radnika, u Ćupriji je počela masovna vakcinacija stanovništva protiv kovida-19.

trong>Prema rečima dr Zorice Čenić, vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, Ćupriji je u prvom naletu preko Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje” dostavljeno 240 doza “Fajzerove” vakcine, a zatim dva kontingenta od po 360 doza kineske vakcine “Sinofarm”, te je od 8. januara do sada vakcinisano više od 400 Ćupričana.

Vakcinacija se na dnevnom nivou organizuje u skladu sa spiskovima prijavljenih građana koje dobijamo iz kol centra Opštine Ćuprija. Mogu reći da je generalno dobar odaziv, kao i to da za prve dve nedelje imunizacije kod vakcinisanih nije bilo neželjenih reakcija organizma – ističe dr Čenić.


Masovna vakcinacija započela je vakcinisanjem građana starijih od 75 godina, nakon čega je došla na red populacija između 64 i 75 godina. Sve pacijente pre vakcinacije najpre pregleda lekar opšte prakse, koji zatim sa pacijentom obavi razgovor o tome da li je alergičan na neki lek i da li ima neko oboljenje zbog koga ne sme da primi vakcinu.

Građani i dalje imaju mogućnost prijavljivanja za vakcinaciju protiv kovida-19, popunjavanjem elektronskog obrasca na portalu eUprava ili pozivanjem kol centra Opštine Ćuprija.

VESTI GRADA ĆUPRIJA