Djaci OŠ “Vuk Karadžić“ u Batincu od septembra će školu pohadjati u novoj zgradi !!!

  • Autor: MEDIA PS

11/04/2021

Investiranje novih prostorija područne škole u Batincu je u potpunosti finansiralo Ministarstvo prosvete. Radovi su trajali malo duže ali je bitno da su se izgradnjom objekta unapredili uslovi obrazovanja u opštini Ćuprija.


Foto- Opština Ćuprija

. Istovremeno se izvode radovi i na objektu matične škole „Vuk Karadžić“ , tako da će skoro istovremeno i jedan i drugi objekat da dobiju odgovarajući izgled, a učenici funkcionalne škole, istakao je prilikom obilaska  škole predsedik opštine Ćuprija, Jovica Antić.

Škola u Batincu počela je da se gradi još pre petnaestak godina, ali je sada završen veliki deo radova, te će sada ova seoska škola u Batincu biti od septembra potpuno u funkciji i spremna da primi djake.

Do septembra će biti uradjena i ograda oko školskog dvorišta.


Ukupna vrednost investicije iznosi nešto više od 14,3 miliona dinara. Škola ima dve učionice i kabinet za informatiku, nastavničku kancelariju, đačku kuhinju, kotlarnicu i novi mokri čvor, i mnogo je većeg kapaciteta nego što je to potrebno za školu u Batincu. Može da se desi da će novoizgrađeni objekat škole koristiti i deca iz batinačkog vrtića.

VESTI GRADA ĆUPRIJA