Da li ova tužna priča o 7 malih kuca može da ima srećan kraj!??!!

  • Autor: MEDIA PS / J.M.

14/12/2020

Ćuprija- Bilo je otprilike negde oko 10. decembra, možda dan posle, kad su nam pažnju privukle slike malih kuca, zbijenih u krug, na sred livade.


Cela godina 2020. je teška, sama po  sebi, ljudi jedva uspevaju da brinu o svojim najbližima, zbog cele situacije sa kovidom…

Ali, u ovom gradu na Moravi postoji udruženje koje se brine o onima o kojima drugi ne žele, pa ih ostavljaju na ulici, same. Da, reč je o ostavljenim kucama i macama.

Neki su izbačeni na ulicu, neki tu rodjeni, i tu odrastaju.

Ovo je samo jedna od priča, priča o malim kucama, koje su radnici ćuprijske firme primetili u blizini groblja. Mama ih je čuvala, brinula o njima, a oni, preslatki, kudravi, crni, beli, i gladni, ležali su na ledini, i čekali mamu da se vrati i da im malo mleka, da podele, njih 7 a ona napuštena, sama. Po ceo dan ide po gradu i traži hranu da bi jela, da mali štenci imaju makar malo mleka da podele.

U celu akciju zbrinjavanja i hvatanja ovih malih kuca, pored udruženja i gradjana Ćuprije, pridružila se i Zoohigijena Ćuprija.


Fotografije malih kuca kruže od tada po internetu, javljali su se udomitelji, sve je bilo super, al, kada je trebalo da dodju po svoju kucu, nije ih bilo…

Ali i pored takvih neozbiljnih ljubitelja pasa, ipak je udomljeno 5 malih kuca. 

Ostala su još mala šteneta, crni dečkić, Lepi, i bela lepotica, Tufna.

Udruženje RAVNO ŠTIT  je svim udomiteljima dalo hranu, koju je ovom udruženju poklonio Pet šop Oskar, a vakcinacije i preglede obavljaju veterinari Dejan i Slaviša, koji zajedno sa udruženjem rade volonterski u cilju da pomognu ovim malim životinjicama.

Ove dve male kuce, Lepi i Tufna, koje su ostale, traže novi dom, malo ljubavi i pažnje, a oni će vama pružiti puno sreće, radosti i topline, ispuniće vam zimske dane toplinom, zato, ako ste ozbiljni, volite pse i mačke, imate prstora i ljubavi za njih, javite se udruženju Ravno Štit i nakon detaljnih provera , mogu biti vaši…

A svi koji žele da pomognu u radu ovom udruženju, mogu da im se jave i daju donacije, koje će pomoći pri kupovini hrane, lekova, i ostalih stvari za kuce i mace.

U svemu ovom, ostaje tužan kraj, jer je i njihova majka i dalje na ulici, negde na groblju, gladna, na hladnoći…

Udomite kuce sa ulice, a ako ih već imate, ne napuštajte ih, volite ih i brinite o njima, da li su kuce ili mace u pitanju, nebitno je, čuvajte ih, oni će vam pružiti mnogo ljubavi.

VESTI GRADA ĆUPRIJA