Ćuprijska organizacija penzionera domaćin “Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba”

Ćuprijska organizacija penzionera bila je domaćin “Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba”, za penzionere Pomoravskog okruga.

Oko 200 učesnika takmičilo se u pikadu, košarci i fudbalu, šahu i brzom hodanju. Tri prvoplasirane ekipe stiču pravo nastupa na Republičkoj olimpijadi, oktobra, na Dan penzionera, u Vrnjačkoj Banji. Takmičanje je pratio i Andreja savić, predsednik Penzionreske organizacije Srbije.

I u trećem dobu se živi, možda čak i lepše nego u mlađim godinama. Zavisi samo kako sebi organizujete život. Jedna od mogućnosti je i članstvo u Udruženju penzonera, koje pruža mnoge pogodnosti osobama koje su završile svoj radni vek i sada žele da uživaju u životu – poručili su učesnici Olimpijade, stoji na sajtu rtp.rs.

Despotovačka ekipa je dovela takmičare za svih pet diciplina. Njihov predstavnik bio je i Momčilo Vuksanović, poznatiji kao Moma Brada, slikar i ikonopisac, koji već nekoliko godina vodi slikarsko – ikonopisačku koloniju. Sport i kultura uvek idu zajedno – rakao je Vuksanović. Drago mi je da smo u Ćupriji, organizaciji koja iza sebe ima dugu tradiciju i iz čijeg rada se može mnogo naučiti – rekao je Vuksanović.

Ćupričani su domaćini. Njih dvanaestoro branilo je boje svoje organizacije. Predsednik Rade Krasulja je rekao da je važno učestvovati, i da im je posebno drago što se po prvi put u gradu na Velikoj Moravi organizuje jedno ovako veliko takmičenje za penzionere.

„Mi imamo najstariju ekipu na takmičenju. Prosek godina naših učesnika je 65, ali smo mladi duhom. Iz nas zrače želja i volja za tekmičenjem a samim tim i za životom – naglasio je Krasulja. Velika je čast imati u gostima predsednika Penzionreske organizacije Srbije. To je potvrda našeg dobrog rada“ – istako je Rade Krasulja.
Andreja Savić je pre godinu dana bio na otvaranju novih prostorija za pezionere u Ćupriji. On je pohvalio aktivnost svih pomoravskih udruženja i naglsio da penzioneri iz ovog dela Srbije svojim radom i aktivnostima, na svim poljima, daju veliki pozitivan doprinos razvoju krovne organizacije. „Manifestacija je dogovorena sa Republičkim Fondom PIO. Osnovna ideja je veća društvena uključenost najstarijih sugrađana“ – naglasio je Andreja Savić.

Takmičnje je proteklo u fer i korektktnoj borbi. Pobedili su sport, kultura i zdravlje, a druženje sa terena nastavljeno je u prostorijama udruženja uz muziku i zabavu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA