Ćuprija ovogodišnji 13. oktobar – Dan opštine obeležava nizom manifestacija !!!

  • Izvor: cuprija.rs

03/10/2021

Ćuprija- Ćuprija ovogodišnji 13. oktobar – Dan opštine obeležava nizom manifestacija, a bogat program otvoriće najmlađi Ćupričani već u ponedeljak, 11. oktobra, kada će na centralnom gradskom trgu u 10 sati biti postavljena izložba radova predškolaca ustanove „Dečja radost“ pod nazivom „Mom gradu na dar – portret Ćuprije“.

trong>Takođe u ponedeljak, ali od 20 sati, u Muzeju „Horeum Margi – Ravno“ biće otvorena izložba slika Bože Ilića, čime se nastavlja koncept Velikani srpske umetnosti 20. veka, koji je započet u ćuprijskom muzeju još 2015. godine. Najvećeg topličkog slikara Božu Ilića su, inače, likovni kritičari još 1947. godine proglasili vodećim predstavnikom socijalističkog realizma, a njegovo delo obuhvata monumentalne figuralne kompozicije, enterijere, portrete, mrtve prirode i pejzaže.

Najstarija ulična trka u Evropi biće održana u utorak, 12. oktobra, sa početkom u 16 sati i 30 minuta, a atletičarke i atletičari će se na 76. trkama ulicama Ćuprije zvanično nadmetati na Memorijalu „Aleksandar Petrović“.


Svečana sednica povodom Dana opštine zakazana je za sredu u 18 časova, dok će istog dana, u 11 sati, palim borcima u Narodno-oslobodilačkoj borbi na spomeniku u centru grada biti odata državna i vojna počast.

Takođe u sredu, 13. oktobra, Ćupričani i njihovi gosti biće u prilici da od 21 sat prisustvuju koncertu kultne srpske i jugoslovenske grupe Partibrejkers, koja će posle prošlomesečnog tašmajdanskog koncerta prvu svirku održati upravo u Ćupriji.

Izuzetno bogat i kvalitetan program povodom Dana opštine Ćuprija biće zaokružen u četvrtak, 14. oktobra, stoji na opštinskom sajtu cuprija.rs,  kada će u sali Škole za muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“, sa početkom u 20 časova, biti odigrana predstava „Sokin i Bosina“. Ovome dodajmo da je komad „Sokin i Bosina“ dr Milice Konstantinović, koji rediteljski potpisuje Jug Radivojević, jedna od predstava sa 150 i više izvođenja u beogradskom Zvezdara teatru.

VESTI GRADA ĆUPRIJA