Ćuprija: Dogodine fakultet i evropske diplome!!!

1. јуна 2017.

Novine u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija. Uspešno obnovljene veze sa kolegama iz Soluna i Trondhajma

VISOKA medicinska škola strukovnih studija u Ćupriji će od naredne godine, kada obeležava i dve decenije rada, prva u Srbiji početi da izdaje diplome kojima neće trebati nostrifikacija – najavio je direktor ove obrazovne ustanove dr Hristos Aleksopulos.

Kako je naveo u svom izveštaju o 100 dana na toj funkciji, za ovaj veliki korak nisu potrebni posebni uslovi, niti procedure, već se radi o usklađivanju nastave i predmeta…

– Od septembra ćemo da formiramo fakultet za medicinske sestre, što znači da ćemo imati akademske studije. Uspostavili smo saradnju sa srodnim fakultetom u Solunu i obnovili kontakte sa kolegama u norveškom gradu Trondhajmu, pa kroz razmenu delegacija i iskustava očekujem dostizanje standarda neophodnih za prvu evropsku diplomu u Srbiji – kaže dr Aleksopulos, prvi direktor jedne javne ustanove u našoj zemlji koji je podneo izveštaj o svom radu.

Podsetimo, za vršioca dužnosti je izabran 13. februara, a krajem aprila je – po konkursu – dobio trogodišnji mandat.

– Uz pomoć donatora, opremili smo i otvorili studentsku stomatološku ordinaciju u kojoj će, zahvaljujući saradnji sa Domom zdravlja, akademci moći besplatno da obavljuju preglede. Otvorena je i čitaonica sa bogatim fondom literature, obnovili smo ugovore sa 15 nastavnih baza, odnosno zdravstvenih ustanova i banjskih lečilišta, pa će naši kadrovi iskustvo sticati u organizovanoj praksi – zaključuje dr Aleksopulos, ponosan na to što je VMSS, prvi put od osnivanja, počela da nagrađuje najbolje studente putovanjima i knjigama iz oblasti sestrinstva.

  • Ćuprija: Dogodine fakultet i evropske diplome!!!

    Cela vest ovde..

VESTI GRADA ĆUPRIJA