Ćupričanin Čedomir Marić u ime Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i Fond Hildergard Kesler poklonio knjige Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ !!!

26/11/2019

Ćuprija-Juče je ćuprijsku Biblioteku posetio sugrađanin Čedomir Marić i u ime Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i Fond Hildergard Hili Kesler doneo primerke izuzetno dragocene knjige.


Reč je o knjizi koja obrađuje jedan od najslavnijih perioda naše istorije, a čiji su autori Akademici Ljubodrag Dimić i Mira Radojević, ugledni istoričari, profesori na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Oni su i članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i za ovo delo su dobili nagradu Matice srpske.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Beogradskim forumom za svet ravnopravnih i Fondom Hildergard Hili Kesler rukovodi dr Ljiljana Verner koja je ličnim sredstvima i sredstvima Fonda otkupila znatan broj primeraka ove knjige. Ona u Srbiji sprovodi akciju širenja čitalačke publike, posebno među mladima. Tako je i Biblioteka u Ćupriji jedna od onih koja je obuhvaćena ovom akcijom.

Narodna biblioteka „Dušan Matić“ se zahvaljuje na ovako lepom gestu i poklonu koji obogaćuje fond biblioteke, a knjige će svakako naći put i imati svoje čitaoce među svim generacijama.

VESTI GRADA ĆUPRIJA