Broj covid pacijenata u ćuprijskoj bolnici raste-Uskoro kreće vakcinacija stanovništva po selima !!!

  • MEDIA OS

15/03/2021

Ćuprija- „Otprilike 50 odsto antigenskih i pi-si-ar testova su pozitivni kod onih pacijenata kod kojih su uzeti uzorci. Ono što je veoma ozbiljno je broj pacijenata u ćuprijskoj bolnici. Približavamo se nekim bolnicama koje su do juče važile kao žarišta.


Foto; F-Osptina Cuprija

Opšta bolnica Ćuprija je jutros imala 121 a danas nešto pre 15 sati 124 pacijenta. Dakle, vrlo je ozbiljna situacija. U bolnici ima pacijenata iz drugih opština, ali najviše iz naše. Jutros je od 121. pacijenta njih čak 90 bilo iz opštine Ćuprija!“, rekao je na danas održanoj Prvoj redovnoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije dr Slobodan Gajić, član štaba i direktor Opšte bolnice Ćuprija, istakavši kako su već povećani kapaciteti kovid bolnice u Ćupriji – sa 120 na 140 pacijenata..


Ocenu direktora Gajića o težini epidemiološke situacije na teritoriji opštine Ćuprija podupiru i podaci iz Doma zdravlja, po kojima je od ukupno 514 osoba koje su se u prvih 14 dana marta testirale u ovoj primarnoj zdravstvenoj instituciji, njih čak 390 bilo pozitivno, stoji na sajtu opštine-cuprija.rs

Inače, članovi štaba danas su čuli i nekoliko ohrabrujućih vesti, od kojih izdvajamo onu da je vikend za nama oborio sve rekorde po broju revakcinisanih građana – samo na punktu u bolnici 300 ljudi u ta dva dana primilo je drugu dozu cepiva – ali i onu da će timovi za imunizaciju uskoro put ćuprijskih sela, gde će da se vrši masovna organizovana vakcinacija seoskog stanovništva.

VESTI GRADA ĆUPRIJA