U Domu Kulture u Čačku biće predavanje na temu KULTURNO NASLEĐE SRBIJE : SRBIJA I UNESKO!!!

  • Autor: KC Čačak/Ljubica Sokić

09/02/2018

Čačak-Kulturno – obrazovni program Doma kulture Vas sa zadovoljstvom poziva u ponedeljak, 12. februara, 2018.god. 19:30’, Mala sala Doma kulture na predavanje:

style=“text-align: center;“>foto KC Čačak

KULTURNO NASLEĐE SRBIJE : SRBIJA I UNESKO Izuzetno bogatstvo kulturne baštine (arheološki lokaliteti, prostorne kulturno-istorijske celine, bogomolje, utvrđenja, javni spomenici, bojišta, vojni memorijali i mesta stradanja, arhivi, biblioteke, muzeji, galerije i dr.) čine Srbiju prepoznatljivom u evropskim i svetskim okvirima.

Šta čini kulturno nasleđe Srbije? Koliko poznajemo, na koji način čuvamo i kako upravljamo sopstvenim kulturnim nasleđem? Šta je ono što predstavlja svetsku vrednost? Po čemu Srbija može biti prepoznatljiva na svetskim kulturnim i turističkim mapama? Šta bi to mogao biti srpski kulturni proizvod? … Na koji je način Srbija prisutna u Uneskou? Zašto nas u Uneskou više nema, nego što nas ima?
Odgovore na ova i druga pitanja u vezi sa fenomenom kulturnog nasleđa Srbije pokušaće da pruži istoričar Dejan Ristić, istaknuti stručnjak u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, nekadašnji upravnik Narodne biblioteke Srbije i državni sekretar za kulturu.

Ulaz slobodan!

VESTI GRADA ČAČAK