U angio sali pri Opštoj bolnici u Čačku zbrinjavaju se pacijenti iz ovog grada ali i okolnih mesta !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

22/10/2019

ČAČAK – Brojne administrativne procedure, koje smo morali da ispoštujemo usporavale su  rad u zdravstvenim ustanovama, pa tako i u čačanskoj bolnici, izjavila je za naš portal zamenica direktora ove ustanove, dr Slavica Dragutinović.

Prema njenim rečima, trenutno u Opštoj bolnici ima 30 stentova, a 50 pacijenata čeka na opservaciju.

„Istina, nisu oni životno ugroženi, ali smo sada zbog novog Zakona, a samim tim i promene Pravilnika o inicijativi koji treba da se donese i usvoji, a koji će ubuduće ubrzati rad naših lekara, morali stentove da uzmemo na revers. Tome, naravno, treba da prethodi sednica UO bolnice koja je predviđena za kraj oktobra“, navela je Dragutinović i ponovila da niko od srčanih bolesnika nije u životnoj opasnosti.
Doktorka je precizirala da je u 2018. godini u angio sali urađeno 680, a do oktobra 2019. godine 900 koronarografija.

„Kada su u pitanju balon dilatacije njih je prošle godine odrađeno 250, a do sada, u tekućoj 350. Takođe, moram da istaknem da se u našoj angio sali zbrinjavaju pacijenti, osim iz našeg grada, i iz Lučana, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Kosovske Mitrovice“, zaključila je Dragutinović.

Inače, angio sala pri Opštoj bolnici u Čačku, otvorena je 18. decembra, na površini oko 200 kvadratnih metara, a za njenu adaptaciju i opremanje utrošena su 72 miliona dinara. Sredstva su opredelili Ministarstvo zdravlja, ali i kompanije „Sloboda“, „Milan Blagojević“, „AutoČačak“ i drugi.

VESTI GRADA ČAČAK