SC Mladost – Uvek za Čačane i uz Čačane !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

16/01/2018

ČAČAK – Kraj godine je uvek period kada se svode računi i vrši rekapitulacija onoga što je urađeno u godini koja broji svoje poslednje dane. Tako je i u Ustanovi za fizičku kulturu Sportski centar Mladost. Kada se osvrnu iza sebe, u javnoj ustanovi koja je nosilac sportskih aktivnosti u našem gradu mogu s’razlogom da odišu zadovoljstvom. Bilo da je reč o redovnim poslovima kojima se Sportski centar Mladost bavi svake godine, ili novim investicijama i sadržajima, rezultati su jednostavno pozitivni.
rong>“Mislim da iza nas ostaje jedna poslovno uspešna godina. Radili smo punom parom i verujem opravdali poverenje osnivača, ali pre svega naših brojnih korisnika. Trudili smo se da svima izađemo u susret i ponudimo na adekvatan način široku lepezu sadržaja naših objekata i terena“ – rekao je vd direktor SC Mladost Miloš Stevanić.Podsećamo da SC Mladost vodi brigu o većem delu sportske infrastrukture u Čačku. Pod patronatom ove ustanove su Gradski stadion, hala Mladost, Sokolana, gradski bazeni, plaža, atletski stadion sa otvorenim terenima, kao i svi ostali sadržaji na desnoj obali Morave, od Rastoka do pešačkog mosta.“Naš rad je dosta specifičan. Tokom svih 365 dana radimo na održavanju terena i objekata kako bi bili u funkcionalnom stanju i kako bi omogućili svim našim korisnicima da se bave sportom. Tu naravno mislimo i na aktivne sportiste, ali i armiju rekreativaca. Pored toga centralni deo je svakako kupališna sezona. Ona za naše sugrađane zvanično traje od polovine juna pa do početka septembra, ali za nas u SC Mladost mnogo duže. Bitno je da Čačanima i dalje pružamo usluge najbolje što možemo. Znamo da kao i u svakom drugom poslu može bolje, ali sa raspoloživim kapacitetima se maksimalno trudimo da budemo na visini zadatka“ kaže najmlađi direktor javnog sektora u Čačku i nastavlja:“Za mene lično je ova godina bila izuzetno specifična. Na dužnost sam stupio prvog dana kupališne sezone, što je predstavljalo zaista veliki izazov. Želim da odam javno priznanje mom prethodniku Acu Jakovljeviću i zaposlenima u ustanovi, jer me je prvog dana na novom poslu dočekala spremna kupališna sezona. Posle dva i po meseca smo zajedno bili izuzetno zadovoljni. Bazene je u toku leta posetilo oko 60 hiljada kupača, dok je i gradska plaža bila takođe puna. Posle nekoliko godina smo ponovo počeli sa noćnim kupanjem i reakcije naših sugrađana pokazuju da smo napravili pun pogodak. Sezona je okončana bez ijednog većeg incidenta, a dobro je poznato da ovaj posao nosi veliki rizik, tako da smo u 2017.godini potukli mnoge rekorde kada je u pitanju kupališna sezona“.Sportski centar Mladost predstavlja javnu ustanovu koja sve svoje kapacitete nudi korisnicima. Prostor od preko 10 hektara na desnoj obali Zapadne Morave je otvoren 24 sata, dok su i ostali sadržaji dostupni Čačanima. Zbog toga ne treba da čudi da su često na udaru javnosti, bilo u pozitivnom ili negativnom kontestu, objavljeno je na sajtu SC.

tod
Milos-Stevanic-1 (720 x 480)

foto  LJ.S.

“Trudimo se da u saradnji sa lokalnom samoupravom koja je osnivač ustanove rastemo iz dana u dan. Imamo izuzetnu saradnju i podršku gradskog rukovodstva. U godini koja je za nama je dosta toga urađeno i na investicionom planu. Podsetiću da je u saradnji sa kompanijom Auto Čačak Komerc u martu otvorena nova teretana. Pred početak kupališne sezone urađena je kompletna rekonstrukcija platoa na bazenu, kao i farbanje olimpijskog bazena. Na Gradskom stadionu su takođe sprovedene određene radnje poput izgradnje novih klupa za rezervne igrače, sređivanje tribina, nabavka “tunela“ za igrače. Izvršena je i sanacija Sokolane, čiji je otvoreni košarkaški teren zasijao novim sjajem zahvaljujući Mocart sportu. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke opremili smo fitnes salu u sklopu hale Mladost i konačno je priveli nameni u punom kapacitetu. U toku je i sređivanje leve obale Morave, tako da će gradska plaža naredne sezone imati još veći prostor za kupače. Kroz novo apliciranje za sredstva na konkursu “Zajednici zajedno“ kompanije NIS, smo izgradili dečje igralište i teretanu na otvorenom na Ljubić keju i tako brojnim građanima ovog lepog dela Čačka ponudili jedan sasvim novi sadržaj. Park Mladosti u okviru koga se nalazi i skejt park, dobija jedan sasvim novi izgled i u saradnji sa udruženjem „Alternativa za Čačak“, JKP „Gradsko zelenilo“ će svakako biti završen i predstavljaće najlepši deo našeg grada“ – rekao je Stevanić.Uprava SC Mladost se od polovine godine nalazi u prelepom prostoru upravne zgrade Gradskog stadiona. Iz ovog reprezentativnog objekta se upravlja sportskom infrastrukturom Čačka.“Sportski deo upravne zgrade je završen tako da se u njemu nalazi uprava SC Mladost. Očekujem u prvoj polovini godine da počne i realizacija završetka poslovnog dela ovog velikog objekta, koji će već od narednog leta ponuditi nešto novo. Ova naša seoba se podudarila sa osnivanjem Čačanskog sportskog saveza sa kojim imamo odličnu saradnju i kome je uz nadoknadu ustupljen deo kancelarijskog prostora u upravnoj zgradi na Gradskom bedemu. Želja nam je da budemo stožer svih sportskih aktuelnosti u našem gradu i da zajedno sa ostalim sportskim institucijama i rukovodstvom grada budemo u službi svih naših sugrađana“.Po usvojenom programu poslovanja za 2018.godinu ova ustanova će pored svojih redovnih aktivnosti biti jedan od nosilaca manifestacija od značaja za grad Čačak poput plivanja za Časni krst, Radničko sportskih igara, Dana urbane kulture i Ilindanskog plivačkog maratona. O planovima za narednu godinu mladi ambiciozni vd direktor SC Mladost kaže:

“Sa dosta optimizma i ambicija ulazimo u 2018.godinu i očekujem da sa novim investicijama opravdamo poverenje svih. Našim sugrađanima, kao i svim zaposlenima u sportskom centru iskreno želim puno zdravlja, sreće i svake druge blagodeti. Vrata naših objekata i terena će biti kao i do sada širom otvorena za sve korisnike naših usluga“ – zaključio je Miloš Stevanić.

 

VESTI GRADA ČAČAK