Održane audicije za hor u Domu kulture u Čačku !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

28/12/2018

[views]

Čačak- Audicije za hor u Domu kulture su već održane, 26. decembra za decu uzrasta od trećeg do osmog razreda, a preksinoć za odrasli i mešoviti amaterski, izjavila je za naš sajt urednica Neda Prelić i istakla da je ova vrsta umetnosti odraz svakog savremenog društva.

trong>Ona je precizirala da je 32 mališana bilo na probi koji su prošli audiciju, ali se i dalje javljaju, a novi članovi su uvek dobrodošli.

„Kada su u pitanju stariji, 21 lice je došlo, bilo je muških i ženskih kandidata, a takođe i srednjoškolaca. Horsko pevanje je neophodno gradu koji ima srednju i osnovnu muzičku školu, a to je značajna kulturrna komponenta svakog savremenog društva“, istakla je Prelić.

Prema njenoj oceni, svako ko ima osnovne ili, pak, osrednje glasovne kvalitete i dobre volje može pristupiti horu. Interesovanje je podjednako u svim kategorijama, ali su deca opuštenija i slobodnija, a odraslima treba malo više vremena da se priključe, verovatno i zbog obaveza koje imaju.

„Muzika je vremenska umetnost, treba da prođe neki period da radimo sa kandidatima, pa ćemo u narednoj godini održati i koncert. Smatram da je idealna prilika 3. decembar, Dan doma kulture za takav poduhvat“, kaže Prelić i dodaje da sve zavisi od proba, sastava…

Ona je navela da su se ovoj „družini“ priključili ljudi koji su zaljubljeni u horsko pevanje, a svako ko nije, a možda bi želeo on u nekom periodu počne da gaji ljubav prema ovoj vrsti umetnosti.

„Hor je odraz društva, ne pojedinca i ja se nadam da ćemo biti kvalitetni i dokazati da umetnost nije izumrla u našem gradu“, zaključila je Prelić.

VESTI GRADA ČAČAK