Nesvakidašnji uspeh Baletskog studija Kulturnog centra Čačak na Međunarodnom plesnom festivalu u Čačku

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto:KC Čačak

Tokom proteklog vikenda, Plesni klub „Luna“ iz Čačka organizovao je četvrti put svetsko takmičenje u gradu na Moravi u sportskom plesu na kome je učestvovalo više od 2000 plesača iz 30 zemalja.

Foto: KC Čačak

U subotu je održan međunarodni Festival modernog plesa Balkan Dance Challenge na kome su balerine iz Baletskog studija Kulturnog centra Čačak pobrale glavne nagrade. Osvojile su 11 prvih nagrada, 6 specijalnih i 5 srebrnih odličja. Na takmičenju je učestvovalo oko stotinu mlađih i starijih balerina koje su publici kroz različite koreografije predstavile bogatstvo baletske igre.

Najstarije balerine osvojile su prva mesta, kao i specijalne nagrade za koreografije Bring on the man i „Nebo“. Pet prvih nagrada osvojili su najmlađi članovi baletskog studija koji su bili brojni na takmičenju. Nagrađeni su za koreografije: „Praznična zvona“, „Love story“, „Valcer cveća“, „Victory“ i „Fantom“. Njihova koreografija „Voli me, ne voli me“, osvojila je drugo mesto.

Na takmičenju su učestvovale učenice drugog i četvrtog razreda Baletske škole „Lujo Davičo“, ogranak u Čačku. Koreografija „Labudovo jezero“ donela je učenicama drugog razreda drugo mesto i pohvale od sudija na takmičenju. Koreografije „I’m black“ i „The One“ takođe su im donele drugo mesto. U kategoriji baletskih varijacija, Magdalena Vulićević, učenica četvrtog razreda, osvojila je prvo mesto za varijaciju „Blue bird“ a Lena Krunić drugo mesto za varijaciju „Cupid“.

Balerine četvrtog razreda osvojile su prva mesta i specijalne nagrade za koreografije „Dolls“ i „Apassionata“. Najviše odličja pobrala je njihova koreografija „Voila“. Trostruko je nagrađena-specijalnom nagradom u svojoj kategoriji, novčanom nagradom za najbolju formaciju i glavnom nagradom festivala- „Best of the best za najbolju koreografiju na čitavom takmičenju.

Balerine koje predvodi nastavnica baleta i koreograf Ivana Dunjić nastavljaju da nižu uspehe od početka godine. Predan i posvećen rad i trud i ovoga puta im je doneo brojna priznanja. I to samo mesec dana nakon međunarodnog uspeha u aprilu. Tada su, na takmičenju u Rimu, balerine osvojile sedam prvih i tri specijalne nagrade.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ČAČAK