Na ovogodišnjoj manifestaciji „Plodovi zapadnog pomoravlja“ učenici OŠ „Vladislav Petković Dis“ sav prihod od prodaje sa izložbe daće svojim obolelim drugovima !!!

  • Autor, foto : Ljubica Sokić

09/09/2019

ČAČAK/ZABLAĆE – Po oceni članova redakcije, najlepši izložbeni deo na ovogodišnjoj manifestaciji „Plodovi zapadnog pomoravlja“ napravili su učenici OŠ „Vladislav Petković Dis“, koji su zajedno sa svojim profesorima likovnog i vajarstva napravili razne ukrasne predmete, a sav prihod je namenjen njihovim bolesnim drugarima.

Učenica ove kuće znanja, Ana Milutinović, koja pohađa osmi razred nam je to i potvrdila u svojoj izjavi.

„Iz godine u godinu učestvujemo na ovoj smotri. Sa profesorima likovnog – Lelom Tomašević i crtanjem, vajarstva i slikarstva – Aleksandrom Ćosić Marinković, pravimo ukrasne šolje, magnete, tegle, razglednice, figure i prodajemo ovde kako bismo pomogli oboleloj deci. Sve smo ovo napravili na časovima jer želimo da pomognemo bolesnoj deci“, istakla je ona i podsetila da su, nezavisno od ove manifestacije, prikupljali novac i u školi za Luku, Minu…
Oni se ponose time jer njihova škola nosi ime, kako kažu, jednog od najvećih srpskih književnih stvaralaca.

„I dan kada stiže proleće, 9. maj je datum Disovog rođenja (1880.god). Srećni smo jer i Čačak ima manifestaciju „Disovo proleće“čak od 1964. godine, koja je prerasla u tradiciju i proslavila naš kraj. Nadamo se da će i njegova kuća koja se nalazi ovde u centru Zablaća biti preuređena, jer će to za nas biti velika čast“ , poručili su ovi mali, a VELIKI LJUDI u glas.

VESTI GRADA ČAČAK