Evropske noći istraživača „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“ za čačanski okrug!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

24/09/2018

[views]

Čačak- Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak, jedan od 13 koje je Centar za promociju nauke otvorio 2016. godine biće domaćin istraživačima i svim ljubiteljima nauke iz Čačka i okoline od danas do 28. septembra 2018.

trong>Večeras, sa početkom u 19 časova  će biti održano  predavanje „Zadužbine i zadužbinarstvo u Čačku“ diplomiranog istoričara i arhivskog savetnika, Lele Pavlović u Naučnom klubu RC.

Sutra, u istom terminu o Arhitektonskom nasleđu Čačka će govoriti  istoričar umetnosti i muzejski savetnik, Delfina Rajić u Konaku Jovana Obrenovića.

Predavanje Lele Pavlović na temu „Staro Čačansko groblje kao kulturno dobro“ održaće se 26. septembra u gradskom muzeju u 19h, a radionice za decu „Čarobni svet kaligrafije“ sprovešće akademski umetnik, Božidar Plazinić dan kasnije u Naučnom klubu RC u terminu od 13 do15 sati dok će vršnjački edukatori, studenti umetnosti iz Čačka imati istu priliku za to od 18 do 20 časova na istom mestu.

Za 28. septembar, takođe, su predviđene radionice za decu i tribine.Kroz slogan Evropske noći istraživača „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“ na svim punktovima dozivaće vas nauka. Put do naučnog petka menja fokus i promoviše vrednosti kulturnog nasleđa i prirodnih resursa u društvu, ističući značaj uloge koje zajednice igraju u očuvanju kulturnog nasleđa.

Partneri su Narodni muzej u Čačku, Međuopštinski istorijski arhiv, Hotel Beograd i Centar za vizuelne umetnosti „Krug“ u Čačku

VESTI GRADA ČAČAK