DVE VELIKE biciklijade u Čačku!!!

 

DVE VELIKE biciklijade u Čačku!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

10/07/2017

Čačak  – Grad Čačak u saradnji sa Unijom mladih Čačak organizovao  dve velike biciklijade.

rong>U petak 07. jula preko 200 biciklista starosti od 6 do 65 godina vozilo je biciklijadu ulicama grada u dužini od 6 km. Posle vožnje podeljeni su pokloni za najstarijeg i najmlađeg učesnika i organizovana je trka u puž vožnji. Organizacija biciklijade ulicama grada imala je za cilj da promoviše biciklistički saobraćaj, bicikl kao ekološko i zdravo prevozno sredstvo kao i da skrene pažnju na probleme sa kojima se biciklisti susreću u svakodnevnom saobraćaju. Takođe manifestacija je imala za cilj da podstakne građane da koriste zdrave i ekološke vidove kretanja kao što su pešački i biciklistički saobraćaj. Juče je vožena druga biciklijada na relaciji Čačak – Jančići – Čačak.

I pored visoke temperature od 38 °C  grupa od preko 100 biciklista uspešno je prevezla stazu dužine  38 km koja je vodila preko Ljubića, Trbušana, Prijevora i Caganja do Jančića. Najmlađi učesnik biciklijade je bio devetogodišnji Strahinja Rajaković a najstariji šezdesetdevetogodišnji Miodrag Pajović. Po dolasku u Jančiće napravljena je pauza u prelepom ambijentu izletišta Brod na reci Kamenici u kojoj su biciklisti potražili osveženje. Cilj biciklijade je bio da se pre svega mladima Čačka bicikl predstavi kao sportski rekvizit i da se promovišu zdravi stilovi života. Tokom obe biciklijade služeni su osvežavajući napici, voće i kiflice.

Organizatori se posebno zahvaljuju saobraćajnoj policiji u Čačku koja je bila zadužena za bezbednost učesnika obe biciklijade kao i lekarskom timu Doma zdravlja Čačak koji se brinuo o zdravstvenom stanju biciklista i na svu sreću nije imao posla.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK