BOGAT FILMSKI program u KC u Gornjem Milanovcu!!!

BOGAT FILMSKI program u KC u Gornjem Milanovcu!!!

  • Izvor: Ljubica Sokić

10/07/2017

Gornji Milanovac – U velikoj sali gornjomilanovačkog KC 13. i 14. jula sa početkom u 20:00 sati biće prikazan akciono-avanturistički film PLANETA MAJMUNA: RAT, a cena ulaznice je 200 dinara. Scenario je uradio Mark Bomback, Pierre Boulle, a režiju Matt Reeves. Glavne uloge tumače Woody Harrelson, Judy Greer i Andy Serkis. U trećem delu popularne blokbaster franšize, zajednica genetski modifikovanih majmuna koju predvodi inteligentna šimpanza Cezar, ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbežan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog – rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.
Reditelju filma Metu Rivsu je ovo drugi nastavak „Planete majmuna“ na kome radi i kako priznaje, njegova želja i entuzijazam prema ovoj priči ne jenjavaju. Rivs je otkrio da je pre početka pisanja scenarija, pogledao sve delove ponovo, pogotovo film iz 1973. Bitka za Planetu majmuna, koji je bio osnova za novi nastavak.     Film DENKERK na programu je 20. i 21. jula u takodje od 20 časova. Glumci su Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy, Harry Styles, a ovo je novo remek-delo proslavljenog reditelja Christophera Nolana.

 Film verno prikazuje događaje tokom neverovatne bitke kod Denkerka i evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsečeni i opkoljeni nemačkom vojskom u Francuskoj 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika. U filmu se u glavnim ulogama pojavljuju Tom Hardy, Cillian Murphy, oskarovac Mark Rylance, Kenneth Branagh i Harry Styles. Film je sniman IMAX 65mm kamerama i u 65mm formatu pod snimateljskom palicom proslavljenog Hoytea van Hoytema, poznatog po hitovima Interstellar, Dečko, dama, Kralj, špijun i Spectre.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK