Zlatiborskim doručkom u Beogradu najavljena letnja sezona!!!

  • Izvor/foto : čajetina.org.

17/05/2018

[views]

Na gastronomskom spektaklu uz tradicionalne specijalitete ovog kraja Turistička organizacija Zlatibor najavila je nastupajuću letnju sezonu.

trong>U sredu 16. maja 2018. godine TO Zlatibor je u beogradskom restoranu “Manufaktura” uz pripremu i posluženje zlatiborskog doručka održala interesantnu i ukusnu prezentaciju sa ciljem da uz čuvene delicije svoga kraja najavi prolećno letnju sezonu na ovoj najposećenijoj planini u Srbiji.

Pored brojnih predstavnika medija na prezentaciji su bili prisutni i pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo, diektorka TO Srbije Marija Labović direktor Yuta-e Aleksandar Seničić.

Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru „Zlatiborskog doručka“ dočekani su rečima dobrodošlice Dejana Veselinova ispred VTC tima koji je učestvovao u organizaciji i zlatiborskim okrepljenjem u vidu rakije i prirodnih sokova. Okupljeni su imali priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja, da čuju savete od kuvara i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste pita, kačamak, sir, kajmak, suvomesnate proizvode, kao i da uživaju u degustaciji rakije šljivovice, a članovi Udruženja somelijera pripremali su neobične koktele koristeći kao glavne sastojke upravo specijalitete zlatiborskog kraja

Da Zlatibor nije samo odlična gastronomska destinacija pokazuje i bogata ponuda letnjih sadržaja koje je predstavnicima medija, turističkih agencija, resornog ministarstva, predstavio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović koji je naglasio da je sve spremno za predstojeću sezonu.

– Sve goste Zlatibora očekuju brojni i zanimljivi sadržaji. Svi lokaliteti su spremni za posetioce, a u vrelim letnjim danima biće dostupna i dva otvorena bazena i osam kupališta u okruženju. Ove godine akcenat je stavljen na obeležavanje važnog jubileja, 125 godina organizovanog tuizma na Zlatiboru, pa će jubilej biti obeležen mnogobrojnim dešavanjima, a centralni događaj biće Svečana akademija.

Sve goste očekuje izuzetno bogato kulturno leto sa mnoštvom manifestacija, tradicionalnim poput Sajma domaće Rakije “Rakijada” u Šljivovici (15.jul), “Sabor trubača zapadne Srbije i smotra narodnog stvaralaštva” (27-29. jula), kao i Muzički festival „Hills Up“ od 09.do 12. avgusta koji će okupiti najpoznatije rok grupe iz zemlje i okruženja. Takođe će svakodnevno na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu biti organozovani koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, predstave za decu, izložbe…

Prisutnima se obratio novinar Igor Miklja koji je najavio najveći fudbalski turnir omladinaca “Kup prijateljstva” koji će okupiti 16 ekipa iz zemlje i regiona, a održaće se od 4. do 10.juna. Novinar i travar Momčilo Antonijević rekao je da je upravo Zlatibor zaslužan za njegovu ljubav prema biljkama, a glumac Branislav Bane Trifunović koji se deklariše kao Zlatiborac poručio je svima da što više vremena provode na svežem vazduhu!

Gosti su imali priliku da kroz VR tehnologiju dožive deo zlatiborske atmosfere i turističkih ambijentalnih celina.
Ova prava gozba i mali praznik usred radnog dana završila se u dobrom i veselom raspoloženju uz obećanje da će postati tradicija.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI