Zanimljiv izbor filmova u gornjomilanovačkom bioskopu-LADY BIRD i JA, TONYA!!!

  • Izvor: G. Milanovac/Ljubica Sokić

21/03/2018

[views]

G. Milanovac-Iako je proleće stiglo, napolju kao da je zima i početak januara, a ne zamalo Uskrs.  Ipak, sa dragom osobom su lepše šetnje do bioskopa…

trong>                                                                            Film: LADY BIRD

Lepa i emotivna filmska priča o avanturama mlade žene koja godinu dana živi u severnoj Kaliforniji.Sa filmom „Lady Bird“, Greta Gervig se predstavlja kao nova, smela rediteljka sa svojim debijem, prikazujući sve dobre i loše strane u turbulentnom odnosu majke i ćerke tinejdžerke. Kristin „Lady Bird“ MekFirson (koju igra Sirša Ronan) se odupire ali je zapravo identična kao njena majka (koju igra Lori Metkalf) brižna žena snažne volje koja se trudi da, radeći kao medicinska sestra, održi porodicu na okupu nakon što je otac od „Lady Bird“ (Trejsi Lets) izgubio posao. Sa radnjom koja se odigrava u Sakramentu (Kalifornija) 2002. godine, u sredini u kojoj se ubrzano poboljšava ekonomska situacija u Americi, film „Lady Bird“ je efektan prikaz međusobnih odnosa koji nas oblikuju, uverenja koja nas definišu i nezamenjivog osećaja topline svog doma.

Originalni naslov: Lady Bird
Dužina trajanja filma: 94 min
Država/Godina: USA/2017
Žanr: komedija, drama
Glumci: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges
Režiser: Greta Gerwig
Distributer: Taramount film

21. mart 2018. u 18:00 časova
23. mart 2018. u 18:00 časova

VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 200 dinara                                                                     Film: JA, TONYA

Tonja Harding, klizačica umetničkog klizanja koja se penje visoko na američkim turnirima klizanja, upadne u probleme kada joj se u život vrati bivši muž.
Tonja Harding, klizačica umetničkog klizanja koja se penje visoko na američkim turnirima klizanja, upadne u probleme kada joj se u život vrati bivši muž. Tonja se sprema za nacionalno takmičenje u umetničkom klizanju, te ona i njen muž unajme osobu da slomi nogu njenoj suparnici Nensi Kerigan. To je bio potez koji joj je obeležio i uništio karijeru. U ulozi Tonje ćemo gledati Margot Robi, a Kejtlin Karver je Nensi Kerigan. U ostalim ulogama su Sebastijan Sten, Elison Džejni, Pol Woler Hauser, Džulijen Nikolson, Bojana Novakovic i Bobi Kanavale.

21. mart 2018. u 20:00 časova
23. mart 2018. u 20:00 časova

VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
Cena ulaznice: 200 dinara

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI